arper      Arcos      Design: Lievore Altherr, 2017       

Arper Arcos

De Arper Arcos is een geheel nieuwe serie zitmeubelen, die in 2017 op de Salone del Mobile in Milaan voor het eerst aan het grote publiek werd getoond. Het Catalaanse ontwerpersduo Lievore Altherr – verantwoordelijk voor het ontwerp van veel producten van Arper – koos voor een onmiskenbaar, helder concept.

De ontwerpers haalden inspiratie uit meubelontwerp uit de Art Deco periode, maar lieten de kenmerkende versieringen uit die periode weg. Het resultaat is een rustig en lichtgewicht beeld. Toch heeft de Arcos door zijn zijn in het oog springende aluminium armleuningen en de daartussen zwevende zitting en rugleuning een geheel eigen, en uiterst architectonisch gezicht.

Bij de introductie zijn van de Arcos een sofa, een fauteuil en een stoel gepresenteerd. Alhoewel ze allemaal een eigen karakter en toepassing hebben, zijn de verschillende versies van de Arcos natuurlijk ook prima te combineren. Datzelfde combineren lukt ook heel goed met andere producten uit de collectie van Arper, bijvoorbeeld de sofa Steeve, de akoestische panelen Parentesit of de Cross Table.

Als u serieuze interesse in de Arcos heeft, moeten wij u nog wel om geduld vragen. De verwachting is dat de eerste productiemodellen van de Arcos begin 2018 geleverd kunnen worden.

 

Ga naar website fabrikant