mitja      Cockpit Chair      Design: Guillaume Delvigne, 2017       

Cockpit Chair

De in 2017 geïntroduceerde Cockpit Chair is een ontwerp van Guillaume Delvigne. Van deze Parijse designer zijn in de afgelopen jaren al veel spraakmakende ontwerpen verschenen. Hij beweegt zich nadrukkelijk op het snijvlak van beeldende en toegepaste kunst. Dat snijvlak is ook bij deze stoel van Mitja duidelijk te herkennen.

Het frame van de Cockpit Chair is bijna een sculptuur op zich; vloeiende lijnen en prachtig afgewerkt hout waarbij de verbindingen op een geraffineerde manier zijn geïntegreerd.

Vooralsnog is deze Cockpit Chair leverbaar in een aantal verschillende houtsoorten: Europees noten, naturel of wit geolied eiken en essenhout. Dit essenhout kan naturel of in een serie eigenzinnige kleuren gebeitst worden. De zitschaal van de stoel kan worden bekleed met stof of leer, maar u kunt ook kiezen voor een versie waarin ook de zitting in hout wordt uitgevoerd.

Door de geheel eigen opvattingen van ontwerper Guillaume Delvigne is de Cockpit Chair een opvallende stoel geworden. Dat laat onverlet dat de stoel gemakkelijk te combineren is met allerlei soorten tafels in evenzoveel materialen. De combinatie met een tafel van Mitja ligt natuurlijk het meest voor de hand. De Coco Table of de Kalota Table zijn daarvoor heel geschikt.

Ga naar website fabrikant