serralunga      Green Pills      Design: ZPZ Partners       

Serralunga Green Pills

De Serralunga Green Pills zijn ontworpen voor de wereldtentoonstelling Expo 2015. Deze vond dat jaar in Milaan plaats met als thema “Feeding the Planet, Energy for Life”. Onderdeel van het reusachtige expositieterrein was het zogenaamde Children’s Park. De designers van ZPZ Partners uit Milaan kregen de opdracht een paviljoen in dit park te ontwerpen. Zij kozen geen traditionele wanden, maar ontwikkelden samen met Serralunga een nieuw product, de Green Pills. Een half transparante scheidingswand, opgebouwd uit ontelbaar veel modules, stuk voor stuk beplant met groene en bloeiende planten.

Modulair systeem
Green Pills zijn modulair. Met behulp van de zelfdragende aluminium stangen kan naar keuze een locatie en structuur worden bepaald. Aan iedere stang kunnen vervolgens vier kunststof Green Pills worden gemonteerd, waarbij de exacte hoogte ook door u zelf afgestemd kan worden. Green Pills bestaan in twee maten. De kleinste versie meet 48x26x21 centimeter (lxbxh), de grotere versie heeft een afmeting van 54x33x27 centimeter (lxbxh). Natuurlijk kunnen binnen een configuratie ook de beide maten worden gebruikt. Hierdoor ontstaat een nog diverser en speelser totaalbeeld. De mogelijkheden van beplanting zijn vanzelfsprekend eindeloos.

Binnen en buiten
Voor de productie van de Green Pills gebruikt Serralunga een beproefde techniek voor de productie van kunststof elementen. Door dit zogenaamde rotational moulding process ontstaat een mooi, vlak oppervlakte en een uiterst sterke structuur die ook bij toepassing buitenshuis zijn kwaliteit en uitstraling zal behouden. Net als alle andere producten van Serralunga kunnen de Green Pills zowel binnen als buiten worden toegepast. Er is keuze uit een groot aantal kleuren.

Gemakkelijk water geven
Om de bewatering van de planten in de Green Pills in goede banen te leiden, is een ingenieus beregeningssysteem bedacht. Dit kan met behulp van Rilsan buizen volledig onzichtbaar in het ontwerp worden weggewerkt.

Serralunga-Green-Pills-05

Een PDF bestand meer informatie kunt u hier downloaden.

Ga naar website fabrikant