serralunga      Cassero      Design: Patricia Urquiola       

Serralunga Cassero

 

Cassero is een serie plantenbakken, voor Serralunga ontworpen door de bekende Italiaanse designer Patricia Urquiola. Voor het ontwerp van de Cassero heeft de ontwerpster zich laten inspireren door de mallen die in de bouwindustrie voor het gieten van beton worden gebruikt. Zowel de vorm van de Cassero als de structuur van de oppervlakte doen aan het stoere bouwmateriaal denken.

De plantenbakken zijn verkrijgbaar in twee maten: De grootste is een rechthoekige versie van 48×100 centimeter en een hoogte van 55 centimeter. De andere variant van de Cassero is rond, met een diameter van 60 centimeter en een hoogte van 70 centimeter. Net zoals de andere producten van Serralunga kan er uit verschillende kleuren kunststof worden gekozen. Voor de Cassero zijn vijf fraaie tinten beschikbaar die op zichzelf mooi zijn, maar die zo gekozen zijn dat ze ook in combinatie met elkaar een heel sterk beeld vormen.

Met deze Cassero, die op de Salone del Mobile 2017 in Milaan voor het eerst aan het publiek getoond werden, breidt Serralunga haar collectie plantenbakken steeds verder uit. De Cassero bevindt zich in goed gezelschap van de succesvolle Vas One, de Holly All en de meer recente Green Pills.

Een productsheet van de Cassero 60 kunt u hier downloaden.
Een productsheet van de Cassero Long kunt u hier downloaden.

Ga naar website fabrikant