• 10
  dec
  2015

  DPA Talk #10 Over Nachten - Hospitality special

  Aanvang: 16:30 - 20:00 uurDesign Post Amsterdam

  De hotelbranche is volop in beweging. Niet alleen neemt het aantal toeristen nog steeds toe, ook dwingen nieuwe ontwikkelingen als Airbnb tot innovatie en creativiteit. Design Post Talk #10 - Over Nachten zoomt in op deze vernieuwende hotelconcepten. Niet voor het eerst overigens - gezien de positieve reacties op de voorgaande editie is daarom besloten dit thema nogmaals te belichten.

  AANMELDEN

  CITYHUB AMSTERDAM

  CityHub is een nieuw grootstedelijk hotelconcept met een digitale incheckbalie voor de 50 compacte slaapunits oftewel ‘hubs’. Initiatiefnemer Pieter van Tilburg zal vertellen hoe hiermee reizigers van rond de dertig worden aangesproken. Ook biedt het hotel een interactieve smartphone app met citytips. Architect Roel Wijnterp van Studio Überdutch zal toelichten hoe dit is vertaald naar een pakkend ontwerp, waarbij voorzieningen als sanitair en verblijfsruimtes worden gedeeld.

  B O T E L  AMSTERDAM

  Architect en beeldend kunstenaar Jord den Hollander geeft tijdens een intermezzo een presentatie over het Botel, waarbij hij samenwerkte met eerdergenoemde MMX Architects. Op dit drijvende hotel staat in zes meter hoge letters B O T E L – elke letter is een hotelsuite, ingericht door bekende ontwerpers als Richard Hutten en Ronald Hooft. Naast een bijzondere hotelervaring zorgen deze ‘letter-suites’ ook voor handhaving van het Botel; alleen met een onderscheidend design werd een aanlegvergunning verleend, waarmee de toegevoegde waarde van design is onderstreept.

  Inloop vanaf 16:30. (NB Om verstoring van de Talk te voorkomen sluiten de deuren om 17:00)

  AANMELDEN