Arper Catifa Up – Beproefd concept slim uitgebreid

Met de Arper Catifa Up is een beproefd concept slim uitgebreid. In eerste instantie lijkt de nieuwe stoel als twee druppels water op de al lang bestaande Catifa 53. Als je inzoomt op de details is hier toch echt sprake van een geheel nieuw ontwerp. De rugleuning van de Catifa Up is ruim acht centimeter hoger dan die van zijn bekende broertje. Dit geeft de gebruiker niet alleen een nog groter zitcomfort, maar zorgt er ook voor dat de Up een veel statiger en zelfs chiquere uitstraling heeft.

Soft stoffering
Dit laatste komt helemaal tot zijn recht in de zogenaamde Soft-versies. In deze uitvoering – exclusief voor de Up – is de stoel van extra dik gestoffeerde zitkuip voorzien. Er is buitengewoon veel aandacht besteed aan de gedetailleerde stiksels van de stoffering. Zowel bij een bekleding in leer als in stof komt dit prachtig tot zijn recht. De van oorsprong eenvoudige kunststof Catifa is in die meest luxueuze variant absoluut tot de eredivisie van stoelen gepromoveerd en zou in geen enkele directiekamer of high end vergaderruimte misstaan.

Aluminium armleggers
Exclusief voor de Catifa Up zijn de verfijnd vormgegeven aluminium armleggers. Deze kunnen als optie op de stoel kunnen worden besteld. De armleggers zijn naar keuze in matglanzend aluminium of in zwarte of witte lak uitgevoerd, geheel in overeenstemming met de kleur van het frame.

Aluminium onderstel
De Catifa Up is leverbaar met een vierteens aluminium onderstel of een vijfteens onderstel met hoogteverstelling. Zelfremmende wielen zijn op beide onderstellen optioneel. Het onderstel kan, net als de armleggers, in matglanzend aluminium of in zwarte of witte lak worden besteld.

Het spreekt voor zich dat ook dit ontwerp van Lievore Altherr Molina naadloos binnen de collectie van Arper past. De Catifa Up heeft zo’n tijdloos uiterlijk dat combinaties met andere stoelen en tafelprogramma’s heel gemakkelijk te maken zijn.