Arper Cila – Less is more

Het was één van de belangrijkste noviteiten op de stand van Arper tijdens de Salone del Mobile 2017: de nieuwe stoel Cila. Met deze stoel weten ontwerpers Lievore & Altherr de essentie van de Arper raken: een relatief eenvoudig, geometrisch ontwerp waarbij iedere overbodige franje is weggelaten, maar waarbij geen enkele concessie is gedaan aan bruikbaarheid en comfort. De Cila is een helder gebaar die door zijn vormgeving de meest essentiële vorm van beschutting biedt. Je wordt door de vorm van de stoel als het ware omarmd en beschermd.

Karakteristiek
De Cila zal in veel verschillende verschijningsvormen verkrijgbaar worden. De karakteristieke zitkuip zal in zes kleuren verschijnen. Deze kuip kan met een optioneel zitkussen uitgevoerd worden, maar ook volledige bekleding met stof of leer is een mogelijkheid. Op die manier kan voor iedere omgeving een perfect geconfigureerde stoel gemaakt worden. Geheel in de traditie van Arper komen voor het onderstel een groot aantal uitvoeringen beschikbaar. Er komen een mooi, minimalistisch vierteens onderstel in staal, een versie met houten poten, een metalen sledeframe of een draaionderstel met of zonder wielen.

Om de Cila te kunnen bestellen moet u nog wel wat geduld hebben; volgens planning is het productieproces in januari 2018 gereed voor uitlevering van de eerste exemplaren.

 

 

Cila Educational
Op de Salone del Mobile toonde Arper ook een heel bijzonder prototype van de Cila. Met dezelfde, heldere vormtaal als uitgangspunt ontwierpen Lievore & Altherr een versie die speciaal voor het gebruik in onderwijsinstellingen bedoeld is. Deze Cila combineert de driehoekige kunststof zitkuip met een robuust onderstel dat eveneens in kunststof is uitgevoerd. Het onderstel is dusdanig vormgeven dat onder de zitting een handige opbergplek ontstaat. Eventueel kan aan het frame ook een kleine schrijftafel gemonteerd worden. Nogmaals, dit ontwerp betreft een prototype en de stoel is dus nog niet leverbaar. De uiteindelijke vorm en uitvoering zal waarschijnlijk in detail afwijken van het getoonde exemplaar.