Arper furnishes the veranda of the Peggy Guggenheim Collection in Venice

De Peggy Guggenheim-collectie is een van de belangrijkste musea in Italië voor Europese en Amerikaanse kunst van de twintigste eeuw en is gehuisvest in het historische Palazzo Venier dei Leoni, in wat dertig jaar lang het huis was van Peggy Guggenheim in Venetië.

Het grote terras van het Palazzo aan het Canal Grande en de architectuur die oorspronkelijk was ontworpen om de bibliotheek, de eetkamer en de slaapkamers te huisvesten, zijn tegenwoordig het kenmerk van dit museum met beperkte tentoonstellingsruimten, met als gevolg een moeilijke plaatsing van stoelen of meubels waardoor bezoekers om te stoppen en te zitten tijdens het bezoek.

© Matteo De Fina

Vooral voor de veranda was het noodzakelijk om meubels te selecteren die comfortabel zijn en worden gekenmerkt door een kleurenpalet dat de installaties niet beperkt, maar de reeds in de ruimtes aanwezige werken benadrukt. Het was ook essentieel dat ze bestand waren tegen de dagelijkse stress, temperatuurschommelingen en de bijzondere klimatologische omstandigheden van Venetië, en niet minder belangrijk, dat ze de ruimte flexibel maakten dankzij hun gemakkelijke plaatsing op andere plekken.

© Matteo De Fina

Arper, die het museum sinds 2017 ondersteunt met het Guggenheim Intrapresæ bedrijfslidmaatschapsprogramma, omarmde het project door de ideale oplossing te vinden die aan alle behoeften van de ruimte zou voldoen: de vormen en kleuren van de collecties Pix en Kiik, ingevoegd in de verandaruimte, werden daarom gekozen om de ervaring van het bezoek te verbeteren en het publiek een ruimte van comfort, rust en ontspanning te bieden.

De restyling van de veranda is een belangrijke gelegenheid voor samenwerking tussen Arper en de Peggy Guggenheim-collectie die de hechte band van betrokkenheid en wederzijdse waardering versterkt.