Arper op de Salone del Mobile 2017

Precies een week geleden opende Arper op de Salone del Mobile 2017 in Milaan haar deuren. Het Italiaanse merk was als altijd groots en nadrukkelijk aanwezig. De prachtige presentatie viel enorm in de smaak. Duizenden bezoekers wisten de stand te vinden. Ook de tweede stand van Arper – in de themahal Workplace 3.0 – mocht zich in een grote populariteit verheugen.

Heeft u Milaan dit jaar gemist? Of ben u door tijdgebrek of andere redenen er niet aan toegekomen om de stands van Arper te bezoeken? Dit fotoalbum geeft een goed overzicht van de sfeer en alle noviteiten.

 

Arper presenteerde in Milaan een aantal nieuwe producten. Daarnaast werd ook een groot aantal bestaande productfamilies uitgebreid.

Catifa Up
Helemaal nieuw is de Catifa Up. Deze Catifa 53 heeft een iets verhoogde rugleuning, waardoor de stoel niet alleen een voornamer uiterlijk heeft gekregen, maar ook nog comfortabeler zit. Speciaal voor deze uitvoering van de Catifa 53 is ook een zogenaamde Soft stoffering leverbaar. Daarmee krijgt de stoel echt de uitstraling van directiemeubilair.

Cila
De stoel Cila is een helemaal nieuw product, ontworpen door Lievore Altherr. De kenmerkende, driehoekige kunststof is uitgevoerd in stevige kunststof en kan naar keuze niet, gedeeltelijk of geheel bekleed worden. De keuze voor onderstellen is ook bij deze Cila groot. Speciaal voor onderwijsinstellingen toonde Arper een uitvoering van de Cila die extra robuust is en een extra opbergvak onder de zitting heeft. Levering van de Cila laat nog even op zich wachten: voorlopige planning is vanaf januari 2018.

Arcos
Met Arcos voegt Arper weer een heel nieuwe typologie aan haar collectie toe. De Arcos valt op door een elegant gebogen frame met armleggers waartussen volledige gestoffeerde zit- en rugkussen bijna onzichtbaar zijn opgehangen. De Arcos zal waarschijnlijk vanaf januari 2018 leverbaar zijn in een lage of hoge fauteuil. Ook een twee- en driezitsbank zijn in het programma opgenomen. In Milaan toonde Arper de Arcos in een aantal kleuren die prachtig op de gekozen stoffering waren afgestemd. Deze prototypes werden goed ontvangen, maar een definitieve keuze over de kleurmogelijkheden wordt later dit jaar verwacht.

Meety
De al bestaande Meety reeks krijgt een aantal nieuwe bladuitvoeringen. Is komt een prachtige rookglazen versie beschikbaar voor een aantal bladmaten. De op de Orgatec 2016 getoonde versie met een top in Forbo marmoleum is nu definitief in de collectie opgenomen. Daarnaast zijn ook een aantal kleuren Fenix bladmateriaal voor de Meety beschikbaar.

Aston
De conferentie- en vergaderstoel Aston is vanaf nu ook leverbaar met een vijfteens onderstel zonder wielen. Deze logische toevoeging aan het programma geeft de Aston een nog voornamer en eleganter uiterlijk.

Nuur
Geheel in lijn met de andere tafelprogramma’s van Arper zijn voor de Nuur een aantal nieuwe, frisse kleuren in het eigentijdse bladmateriaal Fenix beschikbaar.