Arper – Bringing colorful hope to the community

HOLA’s Arts & Recreation Center is een drie verdiepingen tellende faciliteit van 24.000 vierkante meter in de noordoostelijke hoek van Lafayette Park, als resultaat van een formele publiek/private samenwerking met het City of Los Angeles Department of Recreation and Parks.

De faciliteit is opgericht als een gemeenschapscentrum voor lokale jongeren, om de kunsten naar een hoger niveau te tillen en te helpen bij de ontwikkeling en het succes van de volgende generatie, en is sindsdien veranderd in een intergenerationeel gemeenschapscentrum dat een breed scala aan diensten biedt aan de vele families in het gebied.

Deze innovatieve constructie, omvat het gebruik van 47 gemodificeerde, gerecyclede zeecontainers als “bouwstenen” om een energie- en kostenefficiënte structuur te creëren. Meer traditionele modulaire constructie combineert met deze componenten om het multifunctionele paviljoen en verschillende gemeenschappelijke ruimtes van het centrum te creëren. Het ontwerp en de voetafdruk van de faciliteit zorgen voor maximaal behoud van groene ruimten om in harmonie met de natuurlijke omgeving te leven – verder gaan dan behoud om de buitenruimte te verbeteren met meer groen, schaduwbomen en de injectie van inheemse planten, die de biodiversiteit en inheemse wezens die het gebied in decennia niet meer heeft gezien in het park. Nu de thuisbasis van een familie van haviken, heeft de groene ruimte het curriculum van studenten kunnen informeren.

Ontworpen door Berliner Architects, beschikt de faciliteit over 3 meter brede gangen op alle drie de verdiepingen, die functioneren als de belangrijkste verkeersaders van het gebouw. Veel van de klaslokalen zijn twee zeecontainers breed, 12 meter lang, en hebben grote ramen en hoge plafonds die opzettelijk open zijn gelaten om kinderen te leren over de functies en de constructie van de ruimte, zoals watersystemen en lichtregelingen.

HOLA’s state-of-the-art, drie verdiepingen tellende Performance Pavilion heeft 11 meter brede dubbele deuren die uitkomen in een amfitheaterachtige buitenruimte waar de gemeenschap kan genieten van optredens van HOLA’s Youth Orchestra-programma. Multifunctionele zalen zijn zo groot als vier containers breed en kunnen gemakkelijk grote muziekensembles van meer dan 30 personen huisvesten.

Het industriële gevoel van de zeecontainers vereiste inspanningen om de ruimte zo warm en uitnodigend mogelijk te maken, een veilige ruimte waar kinderen samen kunnen komen om te leren, te ontspannen en te socializen. Zo zorgde Arper voor het perfecte meubilair om de omgeving naar een hoger niveau te tillen, met Pix, Catifa 46, Catifa Up, Wim, Steeve, Kiik, Dizzie, Cila, Colina, Ply, Kinesit en Cross in heldere, uitnodigende kleuren en samenwerkingsconfiguraties die bevorderlijk zijn voor kinderen zich vestigen in kleine en grote groepen. Omdat de kinderen het beste reageren op heldere, leuke kleuren, sluiten de organische, strakke lijnen en moderne esthetiek van Arper naadloos aan bij HOLA’s visie op de ruimte, luchtig met veel natuurlijk licht van de omliggende ramen en veel creatieve kleuraccenten langs de gangen en klaslokalen .