DPA Talk #10 Hospitality special – Over Nachten

Op donderdag 10 december zoomt Design Post Talk #10 – Over Nachten in op vernieuwende hotelconcepten. De hotelbranche is volop in beweging. Niet alleen neemt het aantal toeristen in ons land nog steeds toe, ook dwingen nieuwe ontwikkelingen als Airbnb tot innovatie en creativiteit. 

Het is niet voor het eerst dat aan bij Design Post Amsterdam aandacht aan dit thema wordt gegeven, maar gezien de positieve reacties op de voorgaande editie is besloten dit thema nogmaals te belichten. U van harte uitgenodigd om deze Talk bij te wonen.

CITYHUB Amsterdam

CityHub is een nieuw grootstedelijk hotelconcept met een digitale incheckbalie voor de 50 compacte slaapunits oftewel ‘hubs’. Initiatiefnemer Pieter van Tilburg zal vertellen hoe hiermee reizigers van rond de dertig worden aangesproken. Ook biedt het hotel een interactieve smartphone app met citytips. Architect Roel Wijnterp van Studio Überdutch zal toelichten hoe dit is vertaald naar een pakkend ontwerp, waarbij voorzieningen als sanitair en verblijfsruimtes worden gedeeld.

BOTEL AMSTERDAM

Architect en beeldend kunstenaar Jord den Hollander geeft tijdens een intermezzo een presentatie over het Botel, waarbij hij samenwerkte met eerdergenoemde MMX Architects. Op dit drijvende hotel staat in zes meter hoge letters B O T E L – elke letter is een hotelsuite, ingericht door bekende ontwerpers als Richard Hutten en Ronald Hooft. Naast een bijzondere hotelervaring zorgen deze ‘letter-suites’ ook voor handhaving van het Botel; alleen met een onderscheidend design werd een aanlegvergunning verleend, waarmee de toegevoegde waarde van design is onderstreept.

DPA Talk #10 Over Nachten – vindt plaats om van 16:30 tot 20:00 in Design Post Amsterdam. U vindt ons aan de Cruquiusweg 111, 1019 AG Amsterdam. (NB Om verstoring van de Talk te voorkomen sluiten de deuren om 17:00)

AANMELDEN