25 maart 2016 – DPA Super Talk #01

Op donderdag 24 maart wordt in Design Post Amsterdam de eerste Big Talk georganiseerd. Dit uitgebreide middagprogramma (14-18 uur) biedt deelnemers een bijzondere trend forecast voor de leef- en werkomgeving van zowel volgend jaar als het daaropvolgende decennium. Hiervoor zijn vier zeer gerenommeerde sprekers uitgenodigd: Adjiedj Bakas, Jan Agelink, Henri Christiaans en Arne Hendriks. Het programma wordt afgesloten met een borrel en besloten diner.

Fast Forward

De Design Post Big Talk is een uitgebreide editie van de reguliere Talks, die inzoomen op actuele vraagstukken. Onder de noemer ‘Fast Forward’ wordt op de Big Talk verkend hoe het interieur in – en wellicht ook van – de toekomst eruit zal zien. Wat zijn de grote veranderingen in onze alledaagse leefomgeving, zoals vergrijzing, thuiswerken en duurzaamheid? Welke rol speelt technologie daarin? Welke kleuren, materialen en vormentaal zullen de komende jaren domineren? En tenslotte, hoe vertaalt zich dat naar concrete interieurconcepten voor woon-, werk- en winkelomgeving? Kortom, bij de Big Talk draait het niet alleen om informatie maar ook om inspiratie en contemplatie.

Ambitieus

De ambitie van de Big Talk wordt onderstreept met de selectie van vier geweldige sprekers van internationaal niveau. De middag wordt afgetrapt met een keynote speech waarin de vermaarde Adjiedj Bakas een verkenning doet van de grote maatschappelijke trends. Deze wijdlopige toekomstvisie wordt door trendforecaster Jan Agelink vervolgens teruggebracht naar concrete trends in design, interieur en cultuur. Hoogleraar Henri Christiaans van de TU Delft zal vervolgens specifiek inzoomen op de technologie, want innovaties als augmented reality, 3D-printen en smart materials zullen een doorslaggevende rol spelen in ons dagelijks leven. De afsluiting van de middag is de verfrissende toekomstfictie van kunstenaar/ontwerper Arne Hendriks, die een speculatief onderzoeksproject doet naar de krimpende mens.

Vier sprekers

Adjiedj Bakas is de bekendste trend forecaster van Nederland dankzij zijn eigenzinnige en afgewogen visie op hoe de samenleving, de economie en het leven van mensen gaat veranderen op basis van trends die hij signaleert. Van zijn boeken werden meer dan 700.000 stuks verkocht, hij geeft 200 lezingen per jaar in binnen- en buitenland.

Jan Agelink is forecaster en artdirector op het gebied van design, lifestyle, mode en storedesign. Met zijn visuele trendpresentaties informeert en inspireert hij warenhuizen en mode en design merken die dat op hun beurt gebruiken voor concept en collectie ontwikkeling. Daarnaast heeft hij expertvisie op kleur en textiel.

Henri Christiaans is hoofddocent aan de Technische Universiteit Delft op faculteit Industrieel Ontwerpen en doceert over ontwerp- en onderzoeksmethodologie en cognitieve ergonomie in de designpraktijk. Ook heeft hij op de TU Delft de studierichting Design Retail opgezet.

Arne Hendriks is beeldend kunstenaar die zich met speculatief designonderzoek The Incredible Shrinking Man buigt over de vraag wat de gevolgen zijn als de mens in plaats van steeds langer zou worden juist zou krimpen tot 50 centimeter. Met dit provocatieve project stelt Hendriks vraagtekens bij de bestaande patronen van productie en consumptie.

Dagindeling en tickets

Kaarten voor de Design Post SuperTalk zijn € 60,- per stuk, inclusief diner. De tickets worden via Eventbrite verkocht. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar en raden aan de tickets snel aan te schaffen.

Dagprogramma – Design Post Big Talk #1 – Fast Forward
Visie op de trends van morgen

14:00 – 15:00u : Adjiedj Bakas // Algemene Trends
15:00 – 16:00u : Jan Agelink // Interieur Trends 2016-2017
Pauze
16:30 – 17:30u : Henri Christiaans // Technical/Innovation Trends
17:30 – 18:30u : Arne Hendriks // International Design Trends
18:30 – 20:00u : Borrel & buffet

Datum: Donderdag 24 Maart
Tijd: 14:00, inloop vanaf 13:00
Waar: Design Post Amsterdam

Kaarten kunt u hier bestellen.