DPA Talk #14: Merging textiles & interior

De textielindustrie was misschien lange tijd een ondergeschoven kindje maar is al geruime tijd bezig aan een opmars. Moderne machines kunnen de meest intrigerende patronen verwerken door nieuw ontwikkelde technieken. Ook handwerk blijft een wezenlijk onderdeel van deze industrie om tot bepaalde processen of samples te komen. Textiel heeft hierdoor in de architectectuur in zijn algemeenheid en het interieur in bijzonder een heel eigen plek verworven. DPA Talk #14 ‘Merging Textile and Interior’ zoomen we verder in op het gebruik van textiel.

Voor deze editie van de Talk in Design Post Amsterdam hebben we weer een aantal interessante sprekers gevonden. Mae Engelgeer, Brecht Duijf en Lenneke Langenhuizen werken als material designers bij Buro BELÉN, een ontwerpstudio die zich in textielontwerp heeft gespecialiseerd.

Op deze 14e Talk in DPA is ook ontwerper Dienke Dekker te gast. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van een serie prachtige designs voor karpettenfabrikant Kinnasand. In deze ontwerpen komen dessin, structuur en kleur op een heel bijzondere manier bijeen.

Moderator van deze avond is Woes van Haaften, de bekende creative director, consultant en creative initiator. Onder zijn inspirerende leiding  zullen we de rol die textiel speelt in de verschillend facetten van interieur verder gaan uitdiepen.

Net als voorgaande edities zal deze Talk plaatsvinden in Design Post Amsterdam, Cruquiusweg 111 in Amsterdam. We starten om 17:30 uur. Om 19:00 uur ronden we de Talk af en sluiten we af met een hapje en een drankje. Interesse? U kunt zich hier aanmelden.