DPA Talk #17: The power of color

Op donderdag 17 mei organiseert Design Post Amsterdam wederom een gloednieuwe DPA talk. Editie #17 heeft als titel ‘The power of color’ en zal -geheel in lijn met de titel – in het teken staan van kleur. Het belang van kleur wordt vaak flink onderschat. Kleuren zijn echter het eerste wat wij herinneren van een product. Pas op afstand gevolgd door de herinnering aan vormgeving en andere details. Daarom is het van groot belang om de waarde van kleuren in te zien én hier zorgvuldig mee om te gaan.

We gaan de psychologie achter kleur onderzoeken met twee sprekers.

Bart van Tigchelt is werkzaam voor Color Navigator.  Color Navigator is een nieuwe manier van werken met kleur waarbij je inzicht krijgt in hoe kleur ons beïnvloedt. Met die kennis vergaar je belangrijke tools die je heel gericht én creatief kunt toepassen in je werk. Dit breed inzetbare kleursysteem is geschikt voor het bepalen van kleur van collecties, producten, interieur, exterieurs, mode etc. Dit kleursysteem werd na na twintig jaar ontwikkeling gelanceerd.

 

 

Christoph Brach is designer bij Raw Color. Vanuit hun studio in Eindhoven werkt het team van Raw Color aan een interessante projecten op het gebied van grafisch ontwerp, fotografie en design. Hierbij wordt volop met kleur en materiaal geëxperimenteerd. Christoph Brach zal aan de hand van een aantal projecten van Raw Color zijn visie op kleur bespreken.

 

De Talk zal door moderator Jeroen Junte geleid worden.

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd in deelname aan deze Talk in Design Post Amsterdam? U moet zich dan wel even vooraf aanmelden. Dat kan gratis en gemakkelijk via deze link.

Programma
17:00 – 17:30 Ontvangst Design Post Amsterdam
17:30 – 18:15 Color Navigator
18:15 – 19:00 Raw Color
19:00 – 20:00 Borrel, hapje + netwerkmoment

Locatie
Design Post Amsterdam
Cruquiusweg 111
1019 AG Amsterdam