Donkere dagen? Niet met de Serralunga Sirchester

De Sirchester van Serralunga is niet zomaar een sofa. De Milanese ontwerpers Matteo Bazzicalupo en Raffaella Mangiarotti ontwierpen het meubel in principe voor outdoorgebruik. Uitgevoerd in een stevige en duurzame kunststof en dus helemaal geschikt om zomer en winter buiten te laten staan. Maar de Sirchester is veel meer dan alleen maar een ‘tuinbank’. 

De vormgeving van de Serralunga Sirchester is een dikke knipoog naar de bekende Chesterfield sofa. Toch wisten de ontwerpers dit overbekende en klassieke design naar hun hand te zetten. Natuurlijk door het eigenzinnige materiaal, maar vooral ook door de verhoudingen en uitstraling van de Sirchester kun je absoluut van een eigen gezicht spreken. Heel bijzonder is natuurlijk de versie met verlichting. Dit geeft ‘s zomers een prachtige, subtiele gloed en verandert iedere plek in een mondain terras. Dit is Serralunga in optima forma. Maar ook tijdens de donkere dagen van de herfst en winter kunt u van uw Sirchester genieten. Het verlichte meubel geeft sfeer aan uw buitenruimte en verandert de Sirchester van een bank in een lichtobject.

De Sirchester sofa maakt deel uit van een kleine serie waarin ook een fauteuil verkrijgbaar is. Behalve mooi, is de serie ook praktisch. De lichtbron in het meubel is dimbaar en naar wens op afstand te bedienen. Een geïntegreerd systeem van drainage loopt (regen)water direct van de zitting. De Sirchester blijft dus nooit lang nat. U kunt kiezen uit maar liefst 24 verschillende kleuren kunststof. Op die manier is de Sirchester geschikt te maken voor iedere sfeer en toepassing. Voor extra comfort zijn passende zitkussens voor zowel de bank als de fauteuil te bestellen.

Het spreekt voor zich dat het ontwerp van de Sirchester zich uitstekend laat combineren met de tafels uit de collectie van Serralunga. De lage tafel Barcelonina van dezelfde ontwerpers is een goede keuze, maar ook de tafel LouLou is prima gezelschap.