Serralunga nog milieuvriendelijker

Kunststof meubelen hebben vaak een slechte reputatie als het om duurzaamheid gaat. Bij Serralunga wordt juist veel aandacht besteed aan het milieu. Alle kunststof die voor de producten van de Italiaanse fabrikant wordt gebruikt is recyclebaar. Steeds meer verlichtingsarmaturen hebben energiezuinig LED als lichtbron. Ook tijdens de productie zelf staat duurzaamheid centraal. Bedrijfsgebouwen en machines zijn zo ontwikkeld dat er zo weinig mogelijk energie verbruikt wordt. Koelwater wordt opgevangen en opnieuw gebruikt. De productie is erop gericht om een minimale hoeveelheid restafval te hebben. Het weinige plasticafval wordt door gespecialiseerde bedrijven opgehaald en opnieuw gebruikt voor andere toepassingen. Zo gaan er bijna geen grondstoffen verloren.

De producten van Serralunga zijn behandeld met titanium dioxide. Door een ingewikkeld fotokatalytisch proces wordt het vervuilende nitrogen dioxide omgezet in onschuldig zout van nitriet en nitraat. Hierdoor ‘reinigt’ het meubel als het ware de lucht. Een heel bijzonder fenomeen.

Recentelijk besloot Serralunga een nog grotere investering in milieuvriendelijkheid te doen: maar liefst 1500 m2 van het hoofdkantoor in Biella werd voorzien van zonnepanelen. Op die manier kan bij het bedrijf een groot deel van de benodigde elektriciteit zelf worden opgewekt.