Sneak Preview Milaan 2016: Serralunga Kentia

Het duurt nog precies twee maanden voordat de Salone del Mobile in Milaan weer begint. Toch wordt er al voorzichtig nieuws naar buiten gebracht. Een van de primeurs in Milaan is de Serralunga Kentia.

Kentia is een paneel dat geschikt is om zowel binnen als buiten te gebruiken. In een kantooromgeving of bedrijfsrestaurant kan Kentia ideaal als room divider worden ingezet. Buiten – op een terras – kan het paneel voor schaduw of privacy zorgen, terwijl het natuurlijk ook mogelijk is om er planten tegenaan te laten groeien. Serralunga ontwikkelde voor het paneel is slim koppelsysteem, zodat de Kentia in serie geschakeld kan worden. Kentia kan ook hangend worden toegepast.

Het ontwerp van de Serralunga Kentia is gebaseerd op de bladeren van de beroemde Kentiapalm, een veel geziene kamerplant. Verantwoordelijk voor het design is het jonge Italiaanse ontwerpersduo LineeVerdi, bestaande uit Stefania Naretto en Chiara Otella. Zij zijn gespecialiseerd in tuin- en landschapsontwerp.

Ieder paneel heeft een maat van 150 x 90 x 5 centimer (hxbxd) en is uitgevoerd in stevig, weerbestendig en gemakkelijk te reinigen kunststof. De Serralunga Kentia is in maar liefst 24 kleuren leverbaar.