Felipe Pantone x Poltrona Frau (100+10 years)

“Color is the essence of light, and light is the essence of life”

Analog Past. Digitized Future

Na 110 jaar is Pelle Frau® leder digitaal herboren.
Elk onderdeel van de Archibald fauteuil heeft zijn eigen nieuwe patroon van Pelle Frau® leer, bedrukt met de visie van “Felipe Pantone”.

Het resultaat van de onverwachte ontmoeting van vakmanschap en een esthetiek geworteld in de digitale wereld.

Om de belangrijke mijlpaal van het 110-jarig jubileum van het merk te vieren, heeft Poltrona Frau haar erfgoed laten interpreteren door de visie en het werk van de kunstenaar Felipe Pantone om een unieke en exclusieve Limited Edition te produceren, waarvan slechts 110 stuks zijn gemaakt. De fauteuil Archibald, gekenmerkt door de essentiële balans van zijn vorm en tijdloze elegantie, vindt zo een digitale en eigentijdse esthetiek die zijn contouren vervaagt en het oppervlak levend en levendig maakt, waardoor het een totaal nieuw beeld krijgt.

Deze exclusieve samenwerking heeft tot doel het perspectief van Poltrona Frau naar de toekomst te verschuiven door een product te creëren, ondertekend door een internationale kunstenaar, dat de grenzen tussen kunst en design overschrijdt. Het revolutionaire aspect van dit project, dat exclusief voor dit Limited Edition-product is ontwikkeld, is het gebruik van digitaal printen om het door Pantone ontworpen patroon op Pelle Frau-leer toe te passen.