Poltrona Frau x Ozwald Boateng

Britse haute couture, geïnspireerd door de vrolijke esthetiek van de Afrikaanse cultuur, ontmoet Italiaans vakmanschap: Poltrona Frau X Ozwald Boateng

Ozwald Boateng
De Britse modeontwerper van Ghanese afkomst heeft al bijna drie decennia een transformerende impact op de herenmode, met een ontwerpesthetiek die geworteld is in de Savile Row-tradities en het multiculturele karakter van Londen, maar wordt gedefinieerd door internationale stijl, Afrikaanse cultuur en kunstenaarschap.

Onderzoek & Ontwikkeling
De vrijheid van creatieve expressie krijgt vorm in een reis van ontdekking en onderzoek, en de samensmelting van maatwerk met de wereld van vakmanschap en materiaalinnovatie.

Pelle Frau: Een palet van Innovatie

Een nieuw perspectief op de verwerking van nubuckleer: het complexe handreliëf resulteert in een zeer gestructureerd en driedimensionaal effect, versterkt door Boateng’s keuze voor levendige kleuren, speciaal ontwikkeld in samenwerking met Poltrona Frau om de vreugde en energie van de Afrikaanse cultuur uit te drukken met een eigentijdse twist .

Culture & Craft
Britse haute couture, geïnspireerd door de vrolijke esthetiek van de Afrikaanse cultuur, ontmoet Italiaans vakmanschap.

Elk door Boateng ontworpen patroon is een eerbetoon aan zijn Ashanti-wortels en tribale esthetiek en vertelt een krachtig verhaal. Kente, een iconisch element van zijn creaties, is een moderne interpretatie van eeuwenoude traditionele stoffen afkomstig van de Akan-stam uit het huidige Ghana.

ACCESSORIES & COMPLEMENTS FOR WELL BEING

Beautilities vertegenwoordigt de essentie van schoonheid en functionaliteit in het assortiment accessoires en aanvullingen van Poltrona Frau. De Ozwald Boateng x Poltrona Frau-collectie omvat wollen tapijten, tribale kussens, behang versierd met het Kente-motief, Afrikaans geïnspireerde geurkaarsen en een nieuwe versie van het klassieke Afrikaanse Mancala-spel, waarbij vakmanschap, kleermakersprecisie en productinnovatie samenkomen.