Arper Catifa Carta – Redefining Beauty

Catifa Carta heeft een opnieuw ontworpen schaal gemaakt van PaperShell, een revolutionair nieuw materiaal van een bijproduct van composiethout, dat de essentiële sterkte en het comfort biedt naar Catifa’s nu iconische, bi-gebogen silhouet. PaperShell, een eerste innovatie in zijn soort, vermindert de impact van Catifa Carta op het milieu dramatisch door te doen wat bomen doen: kooldioxide opslaan.

Aan het einde van de levenscyclus kan het materiaal worden verkleind tot biochar, waarbij met succes de CO2 wordt vastgehouden die tijdens de vorige levensfasen is vastgelegd.
De nieuwe Catifa Carta is qua stijl en schoonheid net zo transformerend als het origineel, zet nu een nieuwe standaard voor duurzaam ontwerp.

“Deze mijlpaal markeert niet alleen een triomf op het gebied van design, maar ook een belangrijke stap voorwaarts op onze reis naar een duurzamere toekomst”.

Roberto Monti, CEO van Arper.

Met een schaal bestaande uit bi-gebogen, van papier afgeleid nieuw materiaal, biedt Catifa Carta een nieuwe visie met hernieuwde duurzaamheidsambities. Het PaperShell-materiaal is het resultaat van geavanceerd wetenschappelijk onderzoek, dat een proces innoveert dat de klimaatuitdagingen praktisch aanpakt – en Arper is de eerste fabrikant in de ontwerpindustrie die het op een product toepast. De schaal van Catifa Carta is verkrijgbaar in een koffiekleur en het onderstel in drie opties: stalen onderstel 4 poten in zwart, stalen sledeonderstel in zwart en roest, zwart aluminium schraagonderstel met en zonder wielen. Er zijn kussens en afneembare hoezen beschikbaar om kleur en extra comfort toe te voegen. Om de impact op het milieu verder te verminderen en een langere levenscyclus mogelijk te maken,
Catifa Carta is volledig demontabel.
We werken er ook aan om de meest efficiënte terugnameoplossingen te definiëren om een verantwoord einde van de levensduur te garanderen.