Arper Kinesit wint de IF Gold Award 2015

Bureaustoel Kinesit van Arper heeft een Gold Award ontvangen bij de prestigieuze iF Design Awards. De uitreiking vond op vrijdag 26 februari plaats in München. Op de foto nemen Giulio Feltrin en Roberto Archetti van Arper de prijs in ontvangst.

De jury, bestaande uit 52 designexperts, legde het enthousiasme over de Kinesit als volgt uit: “ Deze bureaustoel heeft een uitgesproken origineel ontwerp. Bij kantoormeubilair moet het design er ook voor zorgen dat mensen gemotiveerd en met plezier aan het werk gaan. Deze stoel, met haar moderne en slanke uiterlijk, voldoet op een volstrekt eigen wijze aan deze eisen. Alle techniek is onzichtbaar verborgen in de stoel, hetgeen leidt tot een ongekend laag gewicht en een heel heldere esthetiek van het product.

ARPER_19346_3_A1

In januari kwam de jury van de iF Design Awards voor een sessie van drie dagen in Hamburg bijeen. Uit een totaal van 4.783 inzendingen werden slechts 75 voor een Gold Award geselecteerd. De bekroonde ontwerpen zullen worden getoond tijdens de iF Design Exhibition in HafenCity, het voormalige havengebied in het centrum van Hamburg. Een volledig overzicht van de winnaars kunt u vinden op de website van iF.

De Arper Kinesit voldoet voor de volle honderd procent aan de gebruikelijk eisen die de sector aan een bureaustoel stelt. Het ingebouwde Self Tensioning Weight Response Mechanism is ontworpen om synchroon te reageren op gewicht en de druk die de gebruiker op de stoel uitoefent. De hoogteverstelling is op een fraaie manier in de onderzijde van de zitting geïntegreerd. Daardoor word het naadloze ontwerp en het fraaie silhouet op geen enkele manier verstoord.

De Kinesit is verkrijgbaar met een rugleuning in drie verschillende hoogtes. Er zijn varianten voor het onderstel en er kan worden gekozen voor versies met of zonder armleuningen. Een groot aanbod in bekleding in stof of leer zorgt ervoor dat de stoel aan ieders persoonlijke wensen is aan te passen. Het maakt van de Arper Kinesit een uitzonderlijk veelzijdige stoel die voor veel doeleinden en evenveel omgevingen geschikt is.

Fotografie Arper: Marco Covi, Constantin Meyer

Fotografie iF Design Awards: Roman Thomas, Bernd Schönberger, Anna Seibel, BMW AG / Gudrun Muschalla Photography