arper      Kinesit      Design: Lievore Altherr Molina, 2014       

Arper Kinesit

 

De Kinesit is de eerste bureaustoel van Arper die voor de volle honderd procent voldoet aan de algemeen gangbare eisen.

Als eerste valt natuurlijk het moderne, lichte en minimalistische design op. Hierin is de hand van ontwerpers Lievore Altherr Molina duidelijk te herkennen. Er is heel bewust gekozen om alle techniek – die bij de meeste bureaustoelen nogal nadrukkelijk in beeld is – zoveel mogelijk te verbergen. Arper noemt dat ‘soft tech’. De bediening van de hoogteverstelling is op een subtiele manier in de onderzijde van de zitting geïntegreerd. Daar vindt u ook de bediening van het comfortabele neigmechanisme van de rugleuning. Dit is traploos in te stellen, maar kan ook in een door u gekozen hoek worden gefixeerd. Het neigmachinisme werkt samen met een gepatenteerd membraan in de zitting. Als u achterover leunt, wordt de zitting heel licht opgetild, zodat de rug zo minimaal mogelijk belast wordt. Ieders individuele wensen kunnen daardoor ingesteld worden.

De Kinesit is leverbaar met een rugleuning in drie verschillende hoogtes: laag, medium en hoog. Voor de bekleding ervan kan worden gekozen uit een modern mesh of diverse stoffen in allerlei kleuren. De bekleding van de zitting is geheel naar eigen wens. Hierdoor is de Kinesit qua kleur en materiaal perfect aan te passen aan ieder interieur. Het onderstel van de stoel is naar keuze vierteens met wielen of vijfteens met wielen en hoogteverstelling. De rolwielen kunnen op verschillende harde of zachte soorten ondergrond worden aangepast. Er bestaan ook uitvoeringen van de Kinesit met een onderstel zonder wielen. Het onderstel van de Kinesit kan zowel in matzwarte als matwitte lak geleverd worden. Naar wens kan de bureaustoel met of zonder armleuningen worden uitgerust.

Met de Kinesit introduceert Arper een stoel die uitermate geschikt is voor aanlandwerkplekken of vergaderruimten. Als de stoel wordt voorzien van alle mogelijkheden van verstelling en instelling, is de Kinesit ook geschikt als stoel om langere tijd op dezelfde plek te werken.

Arper Parentesit - overview

 

Download ErgoCert certificaten via de onderstaande links:

ErgoCert – Kinesit artikelnr. 4823

ErgoCert – Kinesit artikelnr. 4841

ErgoCert – Kinesit artikelnr. 4811

ErgoCert – Kinesit artikelnr. 4835

ErgoCert – Kinesit artikelnr. 4817

ErgoCert – Kinesit artikelnr. 4829

ErgoCert – Kinesit artikelnr. 4805

 

 

Ga naar website fabrikant