Arper stand – Milan Design Week 2024

Arper nam deel aan de 62e editie van de Salone del Mobile, van 16 tot 21 april, in Milaan. Hoe willen wij nu leven? Verantwoorder. Expressiever. Meer verbonden. De wereld verandert voortdurend en de oplossing die we vandaag nodig hebben, is misschien niet wat we morgen nodig hebben.

Om te reageren en zich aan te passen, creëert Arper de strategieën voor een wereld in beweging: het vormgeven van ruimtes en oplossingen, het bevorderen van duurzame praktijken, het nastreven van nieuwe productinnovaties en het cultiveren van cultuur en ideeën met een doordacht, levensgericht ontwerp. We denken holistisch: strategieën in plaats van producten, ruimtes in plaats van collecties, de planeet in plaats van alleen menselijke belangen. Samen, in dialoog met onze klanten en partners, ontwerpen we de wereld waarin we willen leven. Dit is wat het Project of Living maakt.

De belangrijkste boodschap die Arper naar de Salone del Mobile 2024 brengt, is dat duurzaam ontwerp haalbaar is. Dit wordt gedemonstreerd door de presentatie van Catifa Carta, een project dat de iconische Catifa 53 stoel opnieuw interpreteert met behulp van PaperShell, een innovatief duurzaam materiaal en een voorbeeld van circulaire economie toegepast op design. Catifa Carta bestaat uit 29 vellen papier gelamineerd met een natuurlijk harsbindmiddel en vermindert de milieu-impact van de stoel aanzienlijk door te doen wat bomen, waarvan PaperShell is afgeleid, doen: kooldioxide opslaan. Naast Catifa Carta kunnen bezoekers in de Arper-ruimte op Salone del Mobile zich verdiepen in de andere duurzame collecties, verspreid over de stand.

“Wat maakt het project van het leven?” is de vraag die bezoekers verwelkomt op de Arper-stand en hen uitnodigt om te ontdekken wat “het project van het leven” voor het merk betekent: meubilair dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een voortdurend evoluerende wereld, flexibele en transversale oplossingen voor momenten van werk, ontmoeten, wachten en ontspannen. De reis leidt gasten door een meeslepende ervaring en ontdekt collecties die zich bezighouden met suggestieve en suggestieve verhalen over de verschillende situaties die we elke dag ervaren.

In lijn met deze aanpak neigden de constructiekeuzes voor de stand ook naar duurzaamheid: stijve en omvangrijke constructies werden geminimaliseerd, er werd de voorkeur gegeven aan herstel- en verhuuroplossingen voor materialen en apparatuur, en de vloer is volledig recyclebaar.

Roberto Monti, CEO van Arper, licht toe: “We praten al een aantal jaren over ‘het project van het leven’, wat voor ons betekent luisteren naar en interpreteren van de dynamische behoeften van de wereld waarin we leven. Dit jaar wilden we om bezoekers nog actiever te betrekken door hen een open vraag te stellen: ‘Wat betekent het project Living?’ Voor ons bij Arper betekent dit dat we moeten laten zien dat schoonheid duurzaam kan en moet zijn. Vooral onze stand en elk product dat we presenteren de revolutionaire Catifa Carta drukken niet alleen de elegantie van design uit, maar ook onze toewijding om verantwoord zaken te doen.”

Neem hier de virtuele tour door de Arper stand op de Salone del Mobile 2024.