arper      Catifa Carta - New 🌱🌱      Design by Lievore Altherr Molina, 2001 – Collection Extension, 2024       

Catifa 53, ontworpen in 2001 en Arpers eerste product met een milieuproductverklaring, betreedt een nieuw tijdperk door een partnerschap in materiaalinnovatie. Catifa Carta is voorzien van een opnieuw ontworpen schaal gemaakt van PaperShell, een revolutionair nieuw materiaal gemaakt van een bijproduct van composiethout, dat de sterkte en het comfort biedt die essentieel zijn voor Catifa’s nu iconische, bi-gebogen silhouet. PaperShell, een eerste innovatie in zijn soort, vermindert de impact van Catifa Carta op het milieu dramatisch door te doen wat bomen doen: kooldioxide opslaan. Aan het einde van zijn levenscyclus kan het materiaal worden gereduceerd tot biochar, waarbij de CO2 die tijdens de voorgaande levensfasen is vastgelegd, met succes wordt vastgehouden. De nieuwe Catifa Carta is qua stijl en schoonheid net zo transformerend als het origineel en zet nu een nieuwe standaard voor duurzaam ontwerp.
Met een schaal bestaande uit bi-gebogen, van papier afgeleid nieuw materiaal biedt Catifa Carta een nieuwe visie met hernieuwde duurzaamheidsambities. Het PaperShell-materiaal is het resultaat van geavanceerd wetenschappelijk onderzoek, dat een proces innoveert dat de klimaatuitdagingen praktisch aanpakt – en Arper is de eerste fabrikant in de ontwerpindustrie die het op een product toepast. Catifa Carta is verkrijgbaar in twee kleuren en drie basisvarianten. De schaal is verkrijgbaar in de kleuren koffie en grafiet. De onderstelopties zijn: stalen onderstel 4 poten in zwart, stalen sledeonderstel in zwart en roest, zwart aluminium schraagonderstel met en zonder wielen. Er zijn kussens en afneembare hoezen beschikbaar om kleur en extra comfort toe te voegen. Om de impact op het milieu verder te verminderen en een langere levenscyclus mogelijk te maken, is Catifa Carta volledig demonteerbaar. We werken er ook aan om de meest efficiënte terugnameoplossingen te definiëren om een verantwoord einde van de levensduur te garanderen.
Roberto Monti, CEO van Arper, zegt:
“Terwijl Arper zijn duurzame ontwerpreis voortzet, begonnen in 2005, zijn we verheugd om onze nieuwste innovatie te onthullen, de herziening van onze iconische Catifa 53, ontworpen door Lievore Altherr Molina in 2001: Catifa Carta. De stoel, gemaakt van het revolutionaire materiaal PaperShell, is een bewijs van onze niet-aflatende toewijding aan verantwoordelijkheid voor het milieu. Deze mijlpaal markeert niet alleen een triomf op het gebied van design, maar ook een belangrijke stap voorwaarts op onze reis naar een duurzamere toekomst. Voor ons is samenwerking met partners – zoals Papershell – om innovatieve ontwikkelingen te cultiveren cruciaal voor het leveren van impactvolle oplossingen en om voorop te blijven lopen in het steeds evoluerende landschap van vandaag. Door baanbrekende materialen en gewetensvolle praktijken te omarmen, streven we ernaar verandering teweeg te brengen en de norm te stellen voor verantwoord ondernemen in de sector. Deze lancering onderstreept onze blijvende toewijding om het goede voorbeeld te geven, en bewijst dat verantwoorde bedrijfspraktijken inderdaad synoniem kunnen zijn met baanbrekende creativiteit.”

Ga naar website fabrikant