Arper Zinta kanshebber voor Compasso d’Oro

Iedere twee jaar kiest de ADI – Associazione per il Disegno Industriale – de beste Italiaanse designproducten. We zijn er erg trots op dat de Zinta van Arper voor de ADI DesignIndex 2015 is geselecteerd. Het ontwerp van Lievore Altherr Molina nominaties maakt daardoor kans op de in Italie hoog gewaardeerde prijs Il Premio Compasso d’ oro in 2016.

Deze Compasso wordt al sinds 1954 iedere twee jaar uitgereikt en ging al naar vele beroemde ontwerpers. In eerdere edities viel de eer onder andere te beurt aan Gio Ponti, Pier Giacomo Castiglioni en Vico Magistretti.

De kanshebbende ontwerpen zijn van 16 tot 25 oktober te zien in het Museo Orto Botanico in Rome.

Zinta is een modulair sofa-systeem in drie verschijningsvormen: de lage, diepe Zinta Lounge is heerlijk comfortabel. De hogere Zinta Waiting is perfect geschikt om in wachtruimtes en recepties toe te passen. De derde variant, de Zinta Eating heeft de ideale hoogte om in een bedrijfsrestaurant of de eetkamer thuis geplaatst te worden.

Het modulaire systeem kent verschillende rechte en gebogen vormen. De Zinta kan in al zijn varianten vrijstaand worden gebruikt, maar door schakeling van elementen kan een grootschalig ‘landschap’ van zitelementen gecreëerd worden. Er is een grote keus in de toepassing van zit- en rugkussens in een reeks materialen en vullingen. Het houten frame kan in diverse houtsoorten en fineer worden uitgevoerd.