arper      Zinta      Design: Lievore Altherr Molina, 2014       

Arper Zinta

Grafisch, licht en beweeglijk; de Arper Zinta is een modulair zitsysteem waarbij een harmonieus samenspel tussen vloeiende lijnen en warme materialen ontstaat. Door de beschikbaarheid van rechte delen en hoekelementen is iedere Zinta naar wens te configureren.

De Zinta heeft drie verschijningsvormen met ieder een heel eigen toepassingsgebied. De lage, diepe Zinta Lounge is een heerlijk comfortabele sofa. Deze kan met vaste of losse rugkussens worden uitgevoerd. Door op een slimme manier gebruik te maken van alle beschikbare componenten kan met de Zinta Lounge een configuratie voor iedere denkbare situatie  worden samengesteld. Dat kan in een woonkamer bij iemand thuis, maar ook in een representatieve ontvangstruimte of een zakelijke loungeomgeving. De Zinta Lounge heeft een zithoogte van 42 centimeter en een totale diepte bijna 100 centimeter.

De hogere Zinta Waiting is perfect geschikt om in wachtruimtes en recepties toe te passen. De vormtaal, met een combinatie van gebogen, gefineerd hout en een gestoffeerde zitting en rug blijft ook bij deze versie centraal staan. Met zijn zithoogte van 42 centimeter en een totale diepte van 76,5 centimeter is deze versie wat compacter dan de Lounge.

De derde variant is de Zinta Eating. Met zijn zithoogte van 44 centimeter is deze versie ideaal om in een bedrijfsrestaurant of de eetkamer thuis geplaatst te worden. De zithoogte sluit ook naadloos aan bij de hoogte van de meeste tafels. In de collectie van Arper zijn verschillende tafels uitstekend met de Zinta Eating te combineren. Deze versie van de Zinta wordt standaard zonder bekleding van de rugleuning geleverd.

De Zinta kan in de Lounge, Waiting of Eating varianten vrijstaand worden gebruikt, maar door schakeling van elementen kan een grootschalig ‘landschap’ van zitelementen gecreëerd worden. Er is een grote keus in de toepassing van zit- en rugkussens in een reeks materialen en vullingen. Het frame kan in een plywood oak geleverd worden of in verschillende kleuren fineer.

Arper Zinta - overview

Ga naar website fabrikant