DPA Talk #7 groot succes!

De zevende editie van de DPA Talk op donderdag 26 maart was een groot succes. Circa 100 geïnteresseerden waren aanwezig bij de reeks boeiende lezingen met als thema Hospitality & Innovative Hotel Concepts. 

IMG_3100

Lisas Hassanzadeh

Onder leiding van journalist Jeroen Junte kwam allereerst architecte Lisas Hassanzadeh van Concrete Architectural Associates aan het woord. Zij sprak uitgebreid over het door Concrete ontwikkelde en geëxploiteerde Citizen M. Dit hippe en uiterst succesvolle hotelconcept heeft inmiddels wereldwijd al meer dan 10 vestigingen. Ook de ambitieuze toekomstplannen van Concrete kwamen volop aan bod. Behalve andere hotelconcepten heeft het bureau inmiddels ook plannen voor short stay appartementen en zelfs drie woontorens in New York.

 

FullSizeRenderPiet Boogert

De tweede spreker van de avond was Piet Boogert. Hij is als general manager eindverantwoordelijk voor de spraakmakende Amsterdamse hotels Lloyd en The Exchange. Hij ging niet alleen in op de conceptmatige en deels experimentele uitgangspunten van beide hotels maar legde ook een interessante link met de dagelijkse praktijk, waarbij gasttevredenheid, rendabiliteit en onderhoud een hoofdrol spelen. Ook de rol van het Lloyd Hotel als Culturele Ambassade werd door Boogert uitgebreid toegelicht.

 

 

 

 

 

IMG_3110Robert Kolenik

De laatste spreker was Robert Kolenik van Kolenik Eco Chic Design. Zijn bureau heeft een heel eigen visie op het inrichten van hotels, restaurants en privéhuizen. Kolenik is autodidact als interieurontwerper en heeft daardoor een frisse kijk op het vakgebied. Duurzaamheid speelt daarbij voortdurend een rol, maar wel op een subtiele wijze. Aan de hand van het door Kolenik ingerichte Fletcher Hotel en andere projecten werden de aanwezigen meegenomen in de eigenzinnige wereld van deze jonge ontwerper.

 

De avond in Design Post Amsterdam werd traditiegetrouw afgesloten met een uitgebreide borrel. Wilt u in de toekomst ook een DPA Talk bijwonen? Kijk dan regelmatig op de agenda van Design Post Amsterdam. De volgende Talk staat gepland voor donderdag 3 september.

IMG_3092