Nieuwe materialen voor Arper Nuur

Misschien was het niet het meest opvallende nieuws op de Salone del Mobile 2017 in Milaan, maar als u goed heeft opgelet heeft ze toch al kunnen zien op de stand van Arper: de nieuwe kleuren en materialen voor de Arper Nuur.

Simon Pengelly
Het is alweer ruim acht jaar geleden dat de Britse designer Simon Pengelly het ontwerp van de Nuur presenteerde. Met haar minimalistische looks en geraffineerde details was de Nuur een instant succes. Of het nu in mooi kantoorproject of in een elegant ingerichte eetkamer bij iemand thuis is, de Nuur kan  door haar bescheiden vormgeving eigenlijk overal toegepast worden.

Nieuwe materialen
Om de strakke lijnen van de tafel nog beter tot zijn recht te laten komen introduceert Arper nu een uitbreiding op het bestaande aanbod. Naast de standaard matwitte of matzwarte laminaat is het blad van de Nuur nu ook in vier mooie kleuren Fenix laminaat verkrijgbaar. U kunt hierbij kiezen uit zwart, wit, Bromo grijs en Colorado Pink. Fenix heeft ten opzichte van andere soorten laminaat een veel mattere uitstraling. Ook de tactiliteit van dit materiaal is veel plezieriger – een groot voordeel wanneer dit bijvoorbeeld bij een werk- of vergadertafel wordt toegepast. Bijkomend voordeel van de oppervlaktestructuur van Fenix is dat bij donkere kleuren vingerafdrukken nagenoeg onzichtbaar zijn. Een groot voordeel in situaties waarin de tafel intensief gebruikt wordt. Het aluminium frame van de Nuur tafel is verkrijgbaar in witte of zwarte lak.

Veel bladmaten
De Nuur blijft als vanouds leverbaar in een groot aantal vierkante en rechthoekige bladafmetingen. Van een bescheiden carré van 80×80 centimeter tot een royale bladmaat van maar liefst 240×100 centimeter – in het programma van de Nuur is het allemaal mogelijk. Het spreekt voor zichzelf dat deze tafel prima te combineren is met de stoelen uit de collectie van Arper.

Met de introductie van de nieuwe kleuren voor de Nuur zijn een aantal oude uitvoeringen uitlopend en niet meer leverbaar. Raadpleeg de Arper prijslijst voor de exacte details of informeer bij Beltane naar de mogelijkheden.