Ontmoeting

De geluiden in het café worden op elkaar afgestemd. Het staccato van rinkelende kopjes en glazen, het fluiten van de espressomachine, de bas van de achtergrondmuziek en het geroezemoes van stemmen. Ze vloeien samen en zorgen voor een ontspannen gevoel.

Foto_2

Behalve de geluiden in het café komen er ook mensen bijeen. Een blogger observeert andere bezoekers en maakt af en toe notities in een opengeslagen laptop. Naast haar zit een schrijver fanatiek een tekst op een tablet in te tikken. Twee studenten werken geconcentreerd samen, en onderstrepen teksten in een studieboek. Het gesprek tussen twee vrienden wordt onderbroken omdat de ober hun koffie brengt. Verderop begint een journalist aan een interview. Het café bruist van de energie en persoonlijke en zakelijke levens mengen zich.

Foto_3

In deze ontspannen omgeving, met al zijn geluiden en activiteit gaan werk en vrije tijd naadloos samen. Een zakenmeeting wordt een gezellige bijeenkomst met collega’s. Het schrijven van een lastige email wordt afgewisseld met glimlachen om een video op Facebook. De wisseling van tempo is verfrissend. Soms heb je niet meer nodig dan een andere omgeving. Dat, en een goede kop koffie.

Foto_4

Op de foto’s ziet u de stoel Saya van Arper. De foto’s zijn van Adrià Cañameras.