Preview Milaan 2015 – Akoestische panelen: Arper Parentesi

We zijn er trots op u het eerste echt nieuwe Arper product voor Milaan te tonen. Parentesi is een reeks akoestische wandpanelen, ontworpen door Lievore Altherr Molina.

Iedereen kent het: je trekt je terug in een ruimte om te vergaderen of juist in alle rust alleen te werken. Het terugdringen van omgevingsgeluid is voor een goede concentratie van groot belang. De wandpanelen Parentesi reduceren geluid door de toepassing van hoogwaardige geluidsabsorberende materialen.

Onmiskenbaar is ook de designwaarde van Partentesit. De panelen zijn verkrijgbaar in drie basisvormen: rond, vierkant of ovaal. Ze zijn zo ontworpen dat ze als zelfstandige elementen kunnen worden geplaatst. Het meest effectief is het natuurlijk als een schakeling van panelen wordt gerealiseerd. Bovendien ontstaat hierdoor een heel eigen, decoratieve vormtaal. De visuele kracht van deze geometrische vormen is verbluffend.

Optioneel kunnen de panelen Parentesit worden voorzien van verlichting. Dit licht schijnt subtiel op de wand rondom ieder paneel. Het is ook mogelijk een luidspreker voor een geluidsinstallatie in te bouwen.

Fotografie: Marco Covi