As wood as it gets

Kort geleden startten wij de Nederlandse vertegenwoordiging van het nieuwe merk Mitja. De lijfspreuk van Mitja luidt: As wood as it gets. Die spreuk is het bedrijf op het lijf geschreven. Mitja produceert meubelen die gebaseerd zijn op de ambachtelijke tradities van het familiebedrijf. Daarbij wordt nadrukkelijk ingezet op modern en tijdloos design.  Hierdoor ontstaat een collectie meubelen die bij uitstek geschikt is voor de toepassing in projecten.

De Coco Chair is hiervan een heel goed voorbeeld. Uitgangspunt was de creatie van een minimalistische stoel met een heel subtiele detaillering. De stoel Coco is verkrijgbaar met twee verschillende onderstellen in massief hout. Deze zijn op hun beurt weer in tal van natuurlijke of gebeitste houtsoorten verkrijgbaar. De zitting en rugleuning kunnen naar keuze met leer of stof bekleed worden.

Vanzelfsprekend past de stoel naadloos bij de Coco Table of Coco Bistro Table uit dezelfde reeks, maar door het bescheiden silhouet is het natuurlijk ook mogelijk om combinaties met andere producten te maken. Denk bijvoorbeeld aan de stoere tafels uit de collectie Tangenta van Mitja.

De Coco is ontworpen door Michael Schneider van bureau designschneider in Berlijn.