Mitja presenteert nieuws op IMM Keulen 2017

Volgende week opent de IMM in Keulen alweer haar deuren. Op deze grote, internationale beurs presenteren zo’n 1500 fabrikanten hun collecties. Een van die fabrikanten is Mitja. Voor u wellicht een goed moment om wat beter met deze relatief jonge collectie kennis te maken. Het door ons in Nederland vertegenwoordigde merk zal op de IMM een aantal nieuwe ontwerpen aan het publiek voorstellen. Ook krijgen bestaande collecties van Mitja een update of worden uitgebreid. Een goed voorbeeld – en een eerste tipje van de sluier – is de vernieuwde versie van de stoel Tangenta.

Tangenta 2017
De hierboven afgebeelde Tangenta was al een schoolvoorbeeld van de mogelijkheden die Mitja biedt: een volledige reeks meubelen in massief hout met ongekend verfijnde detaillering en afwerking. Behalve de stoel, vanaf nu alleen nog maar zonder armleuningen, zijn ook een fraaie open kast en een royale tafel beschikbaar. Voor 2017 gaat in ieder geval de Tangenta stoel in detail veranderen.

Bijzondere details
In vergelijk met de ‘oude’ versie van de Tangenta stoel valt direct het nog rankere profiel op. Verantwoordelijk ontwerpersduo Redesign koos er ook voor de aansluiting van de zitting op het onderstel iets aan te passen. Hierdoor lijkt de zitting bijna te zweven – een heel bijzonder detail. Het houten frame en de zitting kunnen op veel verschillende manieren worden uitgevoerd. Er kan gekozen worden uit zes soorten massief hout: eiken, wit eiken, essen, kersen, beuken en Europees noten. Daarnaast kunt u ook nog eens zeven eigentijdse beitskleuren bestellen.  De zitting kan eventueel ook een gestoffeerd worden. Hiervoor is een ruim aanbod aan bekledingsstoffen beschikbaar. Ook bekleding in leer is mogelijk.

Volledig nieuw: de Frame Chair
Een volledig nieuw ontwerp van Mitja is de Frame Chair. Verantwoordelijk voor het ontwerp van de stoel is Oliver Schick, een designer die eerder ook voor merken als Gubi, Mitab en Skandiform meubelen en verlichting ontwierp. Nu geven we u alleen nog maar een tipje van de sluier, op de IMM kunt u de stoel in het volle licht bewonderen.

IMM Keulen
Tijdens de IMM zal het team van Beltane in ieder geval een aantal dagen op de stand van Mitja aanwezig zijn. Wij kunnen u dan uitgebreid over alle nieuwe en bestaande producten informeren. Wij zullen u via de nieuwsberichten op deze website, social media en onze Nieuwsbrief uitvoerig op de hoogte houden.