Nieuwe Cockpit Chair van Mitja

De net geïntroduceerde Cockpit Chair is een ontwerp van Guillaume Delvigne. Van deze Parijse designer zijn in de afgelopen jaren al veel spraakmakende ontwerpen verschenen. Hij beweegt zich nadrukkelijk op het snijvlak van beeldende en toegepaste kunst. Behalve meubelontwerper is Delvigne ook verantwoordelijk voor een serie bijzondere kunstinstallaties waarbij licht een belangrijke rol speelt en de sculpturale krukjes Utah, Cairn en Chaos. Hierin combineert de ontwerper bijzondere materialen als steen, marmer en leer. Dat snijvlak tussen toegepast design en beeldende kunst is ook bij deze nieuwe stoel van Mitja duidelijk te herkennen.

Sculpturaal
Het frame van de Cockpit Chair is bijna een sculptuur op zich; vloeiende lijnen en prachtig afgewerkt hout waarbij de verbindingen op een geraffineerde manier zijn geïntegreerd. De stoel werd voor het eerst getoond op de Parijse beurs Maison et Objet, waarbij de ontvangst door het publiek buitengewoon positief was. Kort daarna werd de Cockpit Chair ook aan het publiek getoond tijdens de 100% Design manifestatie in London.

Verschillende houtsoorten
Vooralsnog is deze Cockpit Chair leverbaar in een aantal verschillende houtsoorten: Europees noten, naturel of wit geolied eiken en essenhout. Dit essenhout kan naturel of in een serie eigenzinnige kleuren gebeitst worden. De zitschaal van de stoel kan worden bekleed met stof of leer, maar u kunt ook kiezen voor een versie waarin ook de zitting in hout wordt uitgevoerd.

Combineren
Door de geheel eigen opvattingen van ontwerper Guillaume Delvigne is de Cockpit Chair een opvallende stoel geworden. Dat laat onverlet dat de stoel gemakkelijk te combineren is met allerlei soorten tafels in evenzoveel materialen. De combinatie met een tafel van Mitja ligt natuurlijk het meest voor de hand. De Coco Table of de Kalota Table zijn daarvoor heel geschikt, maar ook met de uitgesproken vormgeving van bijvoorbeeld de R Table van Mitja is de Cockpit Chair prima op zijn plaats.