Nieuws van Serralunga

In de afgelopen jaren zocht Serralunga samenwerking met een indrukwekkende rij designers. Onder andere Zaha Hadid, Arik Levy, Ron Arad, Rodolfo Dordoni, Jean-Marie Massaud, Ettore Sottsass, Ross Lovegrove en Vico Magistretti ontwierpen producten voor de Italiaanse fabrikant. En de lijst met beroemde namen is aanzienlijk langer. Inmiddels zijn bekende producten als de Holly All, de Flow, Ming Vases en Missed Tree niet meer weg te denken uit de collectie van Serralunga.

Tijdens de Salone del Mobile 2017 wist Serralunga opnieuw een product van een beroemde ontwerper aan de productrange toe te voegen. Ook een aantal bestaande series kreeg uitbreiding. We stellen de belangrijkste noviteiten graag aan u voor.

Cassero
Niemand minder dan Patricia Urquiola is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Cassero. Dit is een kleine serie plantenbakken die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Urquiola liet zich voor het ontwerp inspireren op de stortmallen die bij het bouwen in beton gebruikt worden. De Cassero heeft een robuuste detaillering maar is toch verfijnd te noemen. Het oppervlakte lijkt ruw, maar is toch aangenaam tactiel. Vooralsnog is deze Cassero in twee maten leverbaar: een ronde variant van 60 centimeter hoog met een diameter van 70 centimeter of een langwerpige versie die 55 centimeter hoog en 1 meter lang is. De Cassero is leverbaar in vier natuurlijke kleuren met prachtige namen als Antracite di Sardegna, Impruneta Classica, Origano di Sardegna en Tortora di Torino.

Mojo
Het tweede nieuwe product van Serralunga is de fauteuil Mojo. Dit is een ontwerp van de in New York wonende Canadese designer Garth Roberts. De ogenschijnlijk eenvoudige fauteuil toont een groot contrast tussen ronde en scherpe vormen. Daarmee is het silhouet van deze nieuwe Mojo onmiskenbaar. Roberts ontwierp voor Serralunga al eerder de bijzettafel Juju, met een vergelijkbaar helder, geometrisch voorkomen. Het spreekt voor zichzelf dat de nieuwe Mojo fauteuil en de Juju uitstekend te combineren zijn. Voor de Mojo zijn maar liefst 35 kleuren kunststof beschikbaar. Hieronder ook heel bijzondere versies in metallic en hoogglans.