Serralunga Solea – een eigentijdse klassieker

De Serralunga Solea is een eigentijdse klassieker. Met haar heldere lijnen doet de stoel nog het meest herinneren aan het elegante ontwerp van Weens terrasmeubilair uit het einde van de negentiende eeuw. Tegelijkertijd is de Solea een moderne stoel die perfect geschikt is om op een terras of in een informele binnenruimte als een bedrijfsrestaurant te worden geplaatst. Zoals bij bijna alle meubelen van Serralunga is de scheiding voor de toepassing binnen of buiten ook bij de Solea niet strikt gedefinieerd.

Stapelbaar
De Solea heeft een relatief eenvoudig metalen buisframe en een zitkuip die uit één stuk hoogwaardige kunststof is vervaardigd. De Solea is verkrijgbaar met of zonder armleuningen. Beide uitvoeringen zijn stapelbaar, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn. Door de terughoudende vormgeving is de stoel prima te combineren met de tafels uit de collectie van Serralunga, zoals de in 2016 geïntroduceerde Olivia.

Ontwerp van Giacobone+Roj
Verantwoordelijk voor het ontwerp van de Solea is het Italiaanse ontwerpersduo Giacobone+Roj. Zij maken deel uit van Progetto CMR, dit is met twaalf vestigingen verspreid over de hele wereld één van de grootste designfirma’s. Het werk van Progetto CMR valt op door door haar heldere vormgeving en aandacht voor duurzaamheid. Het bureau is al meermalen onderscheiden, onder andere met Red Dot Awards, IF Design Awards en verschillende ADI Design Index prijzen en eervolle vermeldingen.