poltronafrau      Lloyd      Design: Jean-Marie Massaud, 2016       

Lloyd

Jean-Marie Massaud heeft Lloyd ontworpen, een systeem van opbergers en boekenkasten, met variabele geometrieën. Een reeks dunne verticale houten staven vormen lichtroosters die van boven naar beneden op onzichtbare horizontale rails lopen. Elk raster kan naar wens worden verplaatst, waardoor elke keer een andere reeks ontstaat. Een fluctuerende score van vaste stoffen en holtes, van licht en schaduw. Een speels spel dat een glimp van de inhoud, boeken en voorwerpen mogelijk maakt, zonder ze volledig te onthullen.

De meest geavanceerde technologie wordt gecombineerd met traditionele materialen, hout en tuigleer, waardoor een solide en minimalistische structuur ontstaat. De horizontale elementen waarop de roosters schuiven zijn gemaakt van HPL, een materiaal dat zelfs in zeer dunne lagen stabiliteit en stevigheid garandeert, met een natuurlijk eikenfineer. De verticale staanders, bedekt met Cuoio Saddle of Cuoio Saddle Extra leer, worden op regelmatige afstanden geplaatst om het stuk een ritme te geven en het effect van de beweegbare roosters te versterken. Elk raster is een nauwgezette fase van het schrijnwerk. De massief eiken staven worden in verschillende diktes gesneden en vervolgens individueel met de hand verlijmd. Ook op de dunne oppervlakken van de staafjes wordt de loodkleurige kleurstof in meerdere fasen met de hand aangebracht.

De basis van de wandversie wordt afgesloten door MDF-panelen die, net als de staanders, zijn bekleed met Cuoio Saddle of Cuoio Saddle Extra leer. In de vrijstaande versie lopen de beweegbare roosters langs beide zijden, waardoor een levendiger en clair-obscur-effect ontstaat. In elke uitvoering worden de zijkanten van de constructie afgesloten door vaste roosters. Het Lloyd-product kan de vorm aannemen van grote boekenkasten of open opbergers van verschillende afmetingen. De breedtes variëren van 225 tot 280 cm, de hoogtes van 46 tot 188 cm en de diepte is 42,5 cm. De units kunnen rusten op loodkleurige massief eiken staanders of direct op de vloer op stalen poten met een mat gunmetal grijze afwerking.

Download hier het product sheet van de Lloyd.

Ga naar website fabrikant