poltronafrau      Cerri Cantieri Navali - Vanadis      Design by Guido de Groot       

Vanadis daagde het ontwerpteam van Guido de Groot uit met de noodzaak om het hightech hart van het schip te integreren in het tijdloze en stijlvolle interieur waar haar eigenaren naar op zoek waren.

Haar hybride voortstuwingssysteem, dubbele machinekamer en complexiteit van de technische systemen van het jacht zorgden ervoor dat de binnenruimte intelligent moest worden gebruikt, en zowel de interieur indeling als de styling zijn volledig aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van de eigenaar. Het resulterende ontwerp is zeer functioneel, comfortabel en discreet.

Door gebruik te maken van gebleekt essenhout in het interieur met accenten van walnoot, hebben de ontwerpers een moderne interpretatie van ‘Jugendstil’ bereikt; waarbij het lichte decor gemakkelijk mengt met meubels van o.a. Poltrona Frau.

Die lichte kleurstelling heeft een gevoel van ruimte en een ontspannen sfeer behouden, aangevuld met los meubilair, een goed doordachte algemene indeling en grote ramen. De ervaring en invloed van de eigenaar is door het hele schip terug te zien; waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat zijn tal van handgrepen discreet geïntegreerd in het ontwerp. In de master cabin en lobby bijvoorbeeld worden de muren zelf een grijppunt met een eenvoudige en elegante uitsparing.

De invloed van de eigenaar is ook te zien in het eetgedeelte op het hoofddek, de kast en de eettafel. Het oorspronkelijke ontwerp stelde een ronde tafel op maat voor in essenhout met canaletto-accenten in walnoot, tegenover een lineaire kast in dezelfde kleurtinten. De klant vroeg om iets meer organisch en dynamisch, dus in de nieuwe versie omarmt de kast de nieuwe eettafel van Knoll met zijn ronde en vloeiende vorm, perfect in overeenstemming met de grote gebogen wand er tegenover.

Ga naar website fabrikant