poltronafrau      Cigarette Tirranna AMG      Design by Giorgio Cassetta       

Volledig op maat gemaakt voor een high performance boot. In 2019 creëerde Cigarette Racing, het beroemde Amerikaanse bedrijf en leider in de luxe offshore-sector, in samenwerking met architect en jachtontwerper Giorgio Cassetta een onconventionele boot: grote snelheid, technische prestaties en lichtheid, gecombineerd met elegantie, comfort en de aandacht voor detail typisch voor plezierjachten. Het ontwerp van de romp en van de technische en motoronderdelen was het resultaat van de nauwe samenwerking tussen het Cigarette Racing Team, het Mercedes AMG Design Team en Gorden Wagener, Chief Design Officer van Daimler AG.

Na meer dan een jaar studie samen met de Cassetta-studio, heeft Poltrona Frau Custom Interiors alle zitsystemen op maat ontwikkeld, bekleed met speciaal gemaakt Pelle Frau®-leer en op maat gemaakte stoffen die van elke boot een uniek stuk maken.

De cockpit is uitgerust met zeven zitplaatsen, voor de kapitein, co-kapitein en passagiers op de achterbank. De stoelen zijn ontworpen om ergonomisch af te stellen en bieden altijd een rechtopstaande en ondersteunde positie. De boot biedt plaats aan maximaal 26 personen, inclusief het bovendek en het achterdek. Door een elektrisch systeem kunnen de stoelen aan de boeg en achtersteven worden omgevormd tot een groot zonnedek, terwijl het systeem van tafels aan de voorkant kan worden verhoogd om een eethoek te creëren. De stoelen zijn gemaakt van materialen die geschikt zijn voor zelfs de zwaarste buitengebruiksomstandigheden, met metalen onderdelen van AISI-roestvrij staal, technische bekledingsstoffen, polyurethaanschuim en kunststoffen, allemaal speciaal ontwikkeld om het uitdagende zoute klimaat te weerstaan.

Ook de kajuitinrichting is bekleed met Pelle Frau®-leer, in totaal zo’n honderd zitelementen die speciaal voor de boot zijn ontworpen. De interieuruitrusting omvat meubels met een pop-up-tv, een Californisch kingsize bed en een leren bank die kan worden omgebouwd tot een extra bed. Grote plafondramen laten natuurlijk licht de omgeving overspoelen, waardoor een uitnodigende ruimte ontstaat. Het speciale Pelle Frau®-leer geeft het interieur van elke boot een onnavolgbare esthetische en tactiele kwaliteiten die echt ongebruikelijk zijn voor dit type sportboot.

Ga naar website fabrikant