Flagshipstore Poltrona Frau – Milan Design Week 2023

De Milanese flagshipstore van Poltrona Frau in Via Manzoni 30 kreeg een complete make-over voor de Salone del Mobile-week van 2023. De nieuwe producten van de Pleasures-collectie 2023 animeren de buitengewone 18e-eeuwse kamers met fijne fresco’s van Palazzo Gallarati Scotti, waarin de winkel is gevestigd. Meubels, verlichting en accessoires geven een nieuwe look aan de veelheid aan zalen, galerijen en binnenplaatsen die de meer dan 800 vierkante meter grote showroom vormen.

Het ontwerp van de nieuwe producten, sterk gekenmerkt door zachte, gebogen lijnen, inspireert de scenografie van de ruimte: achtergronden en lambrisering omhullen de producten en creëren een uitgebalanceerd spel van vaste en lege ruimtes, benadrukt door textuurcontrasten tussen glanzende en matte oppervlakken en de verfijnde nuances van de stoffen, leersoorten en keramiek die de lay-out compleet maken.

Verschillende delen van de showroom zijn opnieuw bekeken in het lay-outconcept om een nog completere en meer bevredigende ervaring te bieden: met name de projectruimten die zijn gewijd aan aanvullingen en buitenshuis zijn uitgebreid. Op het buitenterras is ook een bar ingericht waar opdrachtgevers en ontwerpers gedurende de week terecht kunnen. Ten slotte is er een tentoonstellingsruimte die volledig is gewijd aan het project dat is ontwikkeld met de bekroonde Londense studio Foster+Partners, die een innovatief zitsysteem onthult dat bedoeld is voor openbare ruimtes.

Maar het is niet alleen de showroom die de talloze nieuwe producten van dit jaar tentoonstelt: veel Poltrona Frau-iconen, die in de loop der jaren symbolen zijn geworden van Made in Italy-uitmuntendheid, zijn geselecteerd om ruimtes en installaties in de stad te verrijken. Onder hen zijn de Pineider Store in via Manzoni 12 en het Milan Triennale Museum gastheer van de iconische Archibald Anniversary Limited Edition-fauteuil en de 1919-fauteuil; het Istituto Marangoni in via Cerva 24 exposeert “Living Modules for Mars”, een speciaal project ontwikkeld door studenten interieurontwerp samen met Poltrona Frau; in de Vhernier Store in via Montenapoleone 21 is het mogelijk om de Archibald Dining Chair te bewonderen naast de Dezza fauteuil met de nieuwe Redevance bekleding,

de Leplì poefs en de Leather Boxes accessoires; in Spazio Maiocchi, via Maiocchi 7, kunnen bezoekers plaatsnemen op de Ouverture-banken, terwijl ze in Bar Campari in City Life kunnen genieten van een drankje terwijl ze comfortabel zitten op de buitensystemen Solaria en Secret Garden. En last but not least, de historische Sanluca-fauteuil van F.lli Castiglioni is te zien bij de Castiglioni Foundation, terwijl de Turner-boekenkast en de Kyoto-salontafel, beide historische ontwerpen van Gianfranco Frattini, Palazzo Arese Borromeo sieren.