Limited Editions – Infinito tafel

2021 – Design by Roberto Lazzeroni

Het begint allemaal in een steengroeve in Turkije, waar het kostbare Rosso Lepanto-marmer is geëxtraheerd, gekenmerkt door tonen variërend van rood tot violet, en verfraaid met witte aderen. Door een onverklaarbare natuurlijke evenement, een klein deel van de berg heeft veranderde in een diepe saliekleur, met schakeringen van donkerder groen gekruist door de typische heldere aders en roodachtige insluitsels.

Hieruit is een gelimiteerde serie tabellen ontstaan onherhaalbare natuurlijke textuur, kunstvoorwerpen die hun gelijke niet kennen in de productie zelf, en die niet kan worden gerepliceerd, gegeven de uitzonderlijke aard van het materiaal.
De Infinito tafel, ontworpen door Roberto Lazzeroni, is beweging gekristalliseerd in een sculptuur, het is een conceptuele geometrie. De grote verspringende dubbele ovale top herinnert aan de complementaire vormen van yin en yang, en, gedeeltelijk een omgevallen 8, het symbool van eindeloze vervulling en welvaart in het Chinees cultuur. De basis, opgebouwd uit een enkel blok van wit Carrara-marmer, rijst op uit een gedraaid statief dat doet denken aan het beeld van een boomstam.

Infinito roept lichtheid en dynamiek op, maar ook herinnering en voorouderlijke tradities. Geproduceerd in slechts 8 stuks met een dubbele ovaal blad (340 cm lang) en 64 met enkele basis en een ovaal blad van 220 cm. De tafel is een kunstwerk te bewonderen, beleven en elke dag, eindeloos gewaardeerd. Dit project belichaamt de betekenis van het materiaal uniciteit en Poltrona Frau’s idee van luxe, gemaakt met compromisloze kwaliteit en exclusiviteit, objecten om maar te bewonderen ook ervaren in het dagelijks leven.