Salone del Mobile 2018 – Het nieuws van Poltrona Frau

Ook voor Poltrona Frau is de Salone del Mobile de belangrijkste meubelbeurs van het jaar. Tijdens het jaarlijkse event in Milaan presenteerde de Italiaanse fabrikant weer een groot aantal nieuwe producten. We stellen ze graag aan u voor:

Arabesque

De Japanse designer Kensaku Oshiro ontwierp voor Poltrona Frau de fauteuil Arabesque. De zit- en rugkussens openen zich als de blaadjes een bloem, en bieden de gebruiker een uiterst comfortabele zit. De Arabesque is verkrijgbaar met twee verschillende hoogtes van de rugleuning.

 

 

Byron

De luxueuze chaise longue Byron vertegenwoordigt alle kernwaarden van Poltrona Frau. Een combinatie van de mooiste materialen en prachtige, ambachtelijke details. De Byron is ontworpen door Jean-Marie Massaud.

 

Cestlavie

Het ontwerp van de Cestlavie is gebaseerd op traditionele zaaimanden. De combinatie van het dunne stalen frame en een weefsel van gevlochten leer maken dit een echte eye-catcher. De Cestlavie kan als tafel worden gebruikt. Het blad kan opengeklapt worden en biedt een elegante en praktische opbergruimte. Design: GamFratesi.

 

Clayton

De detaillering van de sofa Clayton doet nog het meest denken aan hoogwaardige couture. Luxueuze stiksels, zacht leer, koel staal en een tijdloos modern uiterlijk maken de Clayton tot een echte aanwinst voor een zakelijk of particulier interieur. De Clayton is een ontwerp van Jean-Marie Massaud.

 

Come Together

Na de uiterst succesvolle sofa Let it Be tekende het designerduo Ludovice + Roberto Palomba in 2018 een nieuw programma voor Poltrona Frau: Come Together. Het modulaire programma is dusdanig uitgebreid dat voor iedere omgeving of ruimte een passende configuratie samengesteld kan worden.

 

Fidelio Multimedia Cabinet

De door Roberto Lazzeroni ontworpen Fidelio-serie bestaat uit een reeks prachtige kasten en tafels. Op de Salone van 2018 werd aan die serie dit Multimedia Cabinet toegevoegd. Deze lage kast biedt ruim plaats aan al uw televisie- en audioapparatuur en voelt zich ook goed thuis in een zakelijke omgeving.

 

Isadora

Het handschrift van designer Roberto Lazzeroni is duidelijk te herkennen in de nieuwe stoel Isadora. Het massief houten frame is bijna sculpturaal van vorm en draagt een prachtige, lederen zitschaal. Voor Isadora zijn veel verschillende materiaal- en kleuruitvoeringen beschikbaar.

 

Othello

De tafel Othello is zo fraai gedetailleerd dat het bijna jammer is om er stoelen omheen te zetten. Roberto Lazzeroni knipoogt met zijn ontwerp naar grote Italiaanse ontwerpers uit de jaren ’50 en ’60. Othello combineert een massief houten onderstel met een eigenzinnig vormgegeven blad in marmer of glas.

 

Soffi

Hoe puur kan een ontwerp zijn? De lamp Soffi, ontworpen door GamFratesi, komt wel heel dichtbij de essentie van vorm. De lamp is een combinatie van twee elementen in geblazen Murano-glas, ieder met een eigen transparantie. Soffi laat het licht op een onnavolgbaar mysterieuze manier door.

 

Xi

In het Chinees betekent Xi ‘ochtendlicht’ en dat is precies wat ontwerpers Neri & Hu met dit ontwerp proberen te verbeelden. De collectie bestaat uit twee hanglampen en een bescheiden tafellamp. Het armatuur Xi speelt met balans, textuur, kleur en materiaal.

 

 

Virtual tour

Heeft u de presentatie van Poltrona Frau op de Salone del Mobile 2018 gemist? Of wilt u de collectie nog eens op gemak bekijken? Via deze link kunt u een prachtige virtuele tour over de stand van Poltrona Frau maken.