Arper Aava – een volwaardige serie

Binnen de collectie van Arper is de Aava de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardige serie meubelen. De door de Finse designer Antti Kotilainen ontworpen stoel is in 2013 voor het eerst aan het grote publiek getoond. Bij deze allereerste versie van de Aava is zowel het onderstel als de zitkuip in gebogen multiplex uitgevoerd. De stoel is tijdloos modern, bescheiden en past zich gemakkelijk aan allerlei verschillende soorten interieurs aan.

Onderstel in hout of staal
Snel na de introductie van de volledig houten versie introduceert Arper ook stalen onderstellen voor de Aava: een ingetogen vier-teens versie en een praktische uitvoering met een sledeframe, verkrijgbaar in chroom of matte lak. In combinatie met het de houten kuip krijgt de Aava hierdoor een geheel nieuwe uitstraling. Ook zorgt het stalen onderstel voor een heel concurrerende prijsstelling.

De zitkuip kan niet alleen in verschillende kleuren hout worden uitgevoerd, ook gedeeltelijke of volledige bekleding met stof of leer is een mogelijkheid. Het zorgt voor nog meer keuzemogelijkheden.

Zitkuip in kunststof
Groot nieuws voor de Aava volgt in 2015 met de introductie van een zitkuip in hoogwaardige kunststof. Heel bijzonder is de detaillering van deze kuip, die qua lijnvoering heel dicht bij het oorspronkelijk ontwerp in hout blijft. Er zijn zes kleuren kunststof beschikbaar, variërend van neutraal off-white, zachtbeige en zwart tot opvallend mosterdgeel, mosgroen en diepblauw. De kunststof kuip kan zowel op een houten als op een stalen onderstel gemonteerd worden.

Armleuningen en schrijftablet
Wanneer u voor een Aava met een stalen onderstel kiest, kan de stoel met armleuningen en ook met een schrijftablet worden uitgerust.

Barkruk
De meest recente uitbreiding van het Aava-programma is de barkruk. Deze kruk, die sinds 2016 in de collectie is opgenomen, bestaat in twee zithoogtes: 65 en 75 centimeter. Ook bij de kruk kan gekozen worden uit een houten of kunststof zitkuip die desgewenst gedeeltelijk of geheel met stof of leer bekleed wordt. Het onderstel van de kruk kan ook weer in hout of staal worden uitgevoerd.

Het spreekt voor zich dat het uitvoerige Aava programma zich prima laat combineren met de tafels uit de collectie van Arper, zoals de splinternieuwe tafel Yop of Wim en de inmiddels beproefde klassiekers Dizzie en Gher.