arper      Aava      Design: Antti Kotilainen, 2013       

Arper Aava

De Arper Aava is een stoel met veel gezichten. Door het herkenbare, maar tegelijkertijd bescheiden silhouet kan de Aava in nagenoeg iedere omgeving worden ingezet. Het raffinement zit vooral in de details, zoals de prachtige verlopende lijnen van de zitkuip en de naadloze bevestiging van het onderstel. Naast deze Italiaanse elegantie is in de Aava ook een duidelijk Scandinavische helderheid te herkennen. Dit komt zonder twijfel door dat de stoel is ontworpen door de Finse designer Antti Kotilainen.

De Aava is geschikt voor residentieel en projectmatig gebruik, vooral ook omdat de kuip zowel in hout als in kunststof verkrijgbaar is. De houten versie is leverbaar in zwart of wit berkeneffect, naturel berken, eiken, noten en beuken. De zitting en rugleuning kunnen geheel of gedeeltelijk met stof of leer worden bekleed. De keuze in bekleding is nagenoeg eindeloos. De recent geïntroduceerde kunststof uitvoering van de Aava komt in zes moderne kleuren: mosterdgeel, antraciet, roomwit, zachtgroen, middenblauw en kiezel. De kleuren zijn zo gekozen dat ze ook prima onderling gecombineerd kunnen worden.

Het ontwerp van de stoel komt misschien wel het mooist tot zijn recht met een houten onderstel. Dit kan identiek aan of juist contrasterend met de kuip worden uitgevoerd. Praktisch zijn de onderstellen met gelakt of verchroomde vierpoots- of sledeframes. Het frame kan heel praktisch in glanzend chroom of juist in een eigentijdse matzwart of matwit gelakte versie worden uitgevoerd. Naar wens kan de Aava ook van armleuningen worden voorzien. De Aava is ook als barkruk, in twee verschillende zithoogtes, verkrijgbaar.

Vanzelfsprekend is de Aava stapelbaar. Ook zijn handige beschermpads verkrijgbaar die voorkomen dat de stoel bij het stapelen beschadigd. De stoel kan worden voorzien van een linksysteem waardoor op een eenvoudige manier rijen stoelen gekoppeld kunnen worden. Hierdoor is de Arper Aava ook een ideale keuze in onderwijs- of conferentieruimtes.

Door zijn bescheiden vormgeving is de Aava prima te combineren met allerlei verschillende tafels uit de collectie van Arper.

Arper Aava - Overview

Ga naar website fabrikant