Design Awards voor Arper

Arper heeft met de nieuwe vrijstaande Parentesit panelen bij twee verschillende organisaties design awards gewonnen. Ook de nieuwe tafel Meety werd bekroond. Arper kreeg ook eervolle vermeldingen voor twee andere producten: de vernieuwde Catifa 46 en de wandpanelen Parentesit.

Interior Design Best of Year Awards
De Interior Design Best of Year Awards worden dit jaar alweer voor de elfde keer uitgereikt. Het is een van de meest vooraanstaande prijsuitreikende organisaties in de interieurbranche. ‘s Werelds meest opvallende en innovatieve ontwerpen van designers, architecten en fabrikanten worden er bekroond.

De vrijstaande Parentesit – naar een ontwerp van Lievore Altherr Molina – ontving een Best of Year Awards 2016 in de categorie Partitions & Wall Systems. In de categorie Technology ging een eervolle vermelding naar het Parentesit paneel met geintegreerde verlichting en bluetooth luidspreker. Ook de vernieuwde stoelenreeks Catifa 46 ontving zo’n eervolle vermelding, ditmaal in de categorie Contract & Guest.

studio-mc4_1_rid

 

catifa46_02_ph_creditsmarco_covi-copia

 

Record Product Awards
Ook bij het Architectural Record Magazine vielen nieuwe producten van Arper in de prijzen. Een jury van zes design professionals maakte een selectie uit maar liefst 425 inzendingen. Hierbij waren innovatie, gebruikswaarde en esthetiek de belangrijkste beoordelingscriteria. De jury bekroonde Arper met een Record Product Awards voor zowel de nieuwe tafelserie Meety als de vrijstaande Parentesit panelen. Opnieuw een bekroning voor het ontwerperstrio Lievore Altherr Molina, die voor bij het design van beide Arper producten verantwoordelijk is.

 

meety_04_ph_creditsmarco_covi

Parentesit
De vrijstaande versie van de Parentesit is geintroduceerd als uitbreiding van de in 2015 voor het eerst getoonde wandpanelen. Gevat in een elegant stalen frame is de vrijstaande Parentesit een ideale room divider. Behalve de akoestische eigenschappen, die bij deze opstelling gewoon intact blijven, kun je nu dus ook een fraaie ruimteverdeling maken.

Akoestiek en privacy
Deze opstelling met Parentesit is ideaal voor grote ruimten waar problemen met akoestiek en privacy op een zo mooi mogelijke manier moeten worden opgelost. Het stalen frame biedt plaats voor de ronde, rechthoekige en vierkante elementen van Parentesit. Ook combinaties van verschillende vormen panelen zijn mogelijk. Door toepassing van verschillende frame-maten en koppeling van systemen is zelfs de meest lastige ruimte op een elegante manier op te delen. Hierdoor ontstaat een speels en informeel beeld. De panelen kunnen worden bekleed met een groot aantal verschillende stoffen. In iedere ruimte kan op die wijze een heel eigen sfeer worden gecreëerd.

Combineren
Het is natuurlijk ook mogelijk op de vrijstaande panelen te combineren met de al bestaande elementen die op de wand worden bevestigd. Deze panelen hebben dezelfde afmetingen als de exemplaren die in het frame van de room divider worden geplaatst. De wandpanelen kunnen optioneel met backlight of zelfs met ingebouwde bluetooth speakers worden geleverd.

parentesit-freestanding-arper-239497-reldc20b6d7