arper      Catifa 46      Design: Lievore Altherr Molina, 2004       

Arper Catifa 46

De Arper Catifa 46 is het kleine zusje van de Catifa 53. Niet dat de stoel daardoor minder belangrijk is, want deze uitvoering is het meest succesvolle product uit de collectie van Arper. Wereldwijd is er al meer dan 1.000.000 exemplaren van de stoel verkocht. U komt de stoel tegen in restaurants, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, vergadercentra, enzovoort.

De Catifa 46 heeft een slank profiel en een helder, informeel voorkomen. De stapelbare stoel is speciaal ontworpen voor de toepassing in projecten, en dan vooral op die plaatsen waar optimaal van de ruimte gebruik moet worden gemaakt. Dat wil niet zeggen dat de Catifa 46 zich niet op zijn plaats voelt aan de eetkamertafel bij iemand thuis.

De serie is uitzonderlijk flexibel en het aanbod van materialen, onderstellen en accessoires is zo groot dat een bijna ontelbaar aantal varianten kan worden samengesteld. Hierbij blijft het eigenzinnige karakter van de Catifa 46 altijd een essentieel en herkenbaar.

De meest bekende uitvoering van de Catifa 46 heeft een zitschaal in tweekleurige kunststof. Dit, destijds unieke productieproces, zette de stoel direct op de kaart bij architecten en designers. De Catifa 46 is ook leverbaar met een zitschaal in monocolor kunststof of hout. De schaal kan naar keuze ook geheel of gedeeltelijk met stof of leer worden bekleed. Ook het frame van de stoel kan in verschillende kleuren lak worden uitgevoerd.

Al deze verschillende zitkuipen kunnen op een veelvoud van onderstellen worden geplaatst. Er is een eenvoudige vierpoots versie, een slede en verschillende draaiframes. Deze kunnen in glanzend of mat verchroomd staal, in gesatineerd of blank aluminium en in een aantal lakkleuren worden geleverd. Natuurlijk is ook een onderstel in hout mogelijk. De Catifa 46 reeks kent twee barkrukken, met een vierpoots of sledeframe en verkrijgbaar in twee zithoogtes. Een aantal combinaties van frame en kuip is geschikt voor toepassing buitenshuis.

Op de Catifa 46 kunnen armleuningen of een schrijftablet worden gemonteerd. Ook is de stoel door middel van een vaste schakeling te koppelen. Hierdoor is het ook een ideale keuze in conferentieruimten of collegezalen.

Arper Catifa 46 - Overview

Ga naar website fabrikant