Designing the world we live in

15 jaar geleden richtte Arper haar “Environmental Department” op.
Een initiatief dat voortvloeide uit haar verantwoordelijkheid naar onze generatie.
Als ontwerpers staan we aan het begin van nieuwe producten, daarom willen we vanaf het eerste moment ook bewust met de keuzes omgaan.Recycling…

Bij ieder ontwerp houden we rekening met de praktische aspecten van recycling. Indien mogelijk integreren we de nieuwste recyclingsmethoden en passen we producten toe die gedeeltelijk zijn gemaakt van gerecyclede materialen.
Demontage aan het einde van de levensduur is essentieel voor het recyclen van materialen, daarom besteden we hier veel aandacht aan.
Recycling is slechts een klein onderdeel van duurzaamheid. Daarom werken we elke dag aan betere oplossingen.

Juno ECO / 70% recycled post-industrial plastic / Greenguard Gold en GECA gecertificeerd.Partnerships…

Werken met gelijkgestemde partners is essentieel voor ons.
Door intensief samen te werken met designers, architecten en toonaangevende organisaties zijn we in staat om vragen, inzichten en expertise met elkaar te delen. Uiteraard hebben we niet overal een antwoord op, maar we streven naar een duurzame oplossing.

Duna 02 ECO / 80% recycled post-industrial plastic schaal / Greenguard Gold gecertificeerd.FSC (Forest Stewardship Council)

Deze internationale organisatie, toegewijd aan bescherming van bossen en plantages heeft onlangs een Award aan Arper toegekend. Arper ontving de “Special Environmental Sustainability Award”, een erkenning voor het duurzaamheidspad welke Arper al jaren volgt.Certificaten en meer…

Certificaten zijn essentieel voor gebruiker en fabrikant.  Nauwkeurige definitie van certificaten zorgt voor een beter bewustzijn bij iedereen. Hierdoor wordt complexe informatie snel inzichtelijk en betrouwbaar.


Klik op onderstaande certificaten en download de betreffende productinformatie.