Nieuwe bureaustoel van Arper: de Planesit

Tijdens de Orgatec 2018 introduceerde Arper een volledig nieuwe task chair: de Planesit. Het ontwerp van Altherr Molina Valdés valt direct op door haar sterke lijnvoering en opvallend silhouet. Daarbij bezit de Planesit ook alle functies die je van een moderne bureaustoel mag verwachten.

Bij het ontwerp van de Planesit werd hetzelfde Soft-Tech principe gehanteerd als bij de al succesvolle bureaustoel Kinesit van Arper. Alle techniek – meestal niet het meest fraaie onderdeel van een stoel – is op een fraaie manier in het design verwerkt. Hierdoor ontstaat een heel rustig beeld

Ergonomie
Het spreekt voor zich dat je in deze Planesit prima zit. Op het gebied van ergonomie is er alles aan gedaan om de stoel – ook bij langdurig gebruik – comfortabel te houden. De opvallende armleuningen kunnen als optie worden toegevoegd. Deze armleuningen geven niet alleen een natuurlijk ondersteuning, ze zijn ook breed genoeg om als klein schrijftablet of aflegruimte voor bijvoorbeeld een mobiele telefoon te dienen.

Veel uitvoeringen
Bij de introductie van de Planesit werden direct al drie verschillende uitvoeringen getoond. De stoel is verkrijgbaar met een lage of hoge rugleuning. Er is ook kruk versie van de Planesit met een extra hoge zit. Alle stoelen hebben een in hoogte verstelbaar vijfteen frame op wielen.

Het frame en het kunststof van de Planesit zijn leverbaar in zwart of wit. De zitkuip van de Planesit kan naar keuze volledig gestoffeerd worden. Een andere mogelijkheid is een versie waarbij de buitenzijde in kunststof en de binnenzijde in mesh wordt geleverd. Door het combineren van kleuren en materialen kan iedere Planesit een heel individuele uitstraling krijgen. De al eerder genoemde, extra brede armleuning kan optioneel met of zonder 3D verstelling gemonteerd worden.

Combineren
Het spreekt voor zich dat de Planesit uitstekend te combineren is met andere producten uit het programma van Arper. Met name het tafelprogramma Meety of de geheel nieuwe room dividers Paravan passen naadloos bij de collectie Planesit.