arper      Paravan - Mood      Design: Lievore Altherr, 2018       

ARPER PARAVAN

Arper Paravan is een nieuw systeem van scheidingswanden, door Arper geïntroduceerd tijdens de Salone del Mobile 2018. De vrijstaande wanden zijn op allerlei manieren koppelbaar. Op die manier kunnen ruimtes op een elegante manier gescheiden worden om meer privacy, intimiteit of rust te creëren. De panelen zijn voorzien van akoestisch materiaal en kunnen met veel verschillende stoffen bekleed worden. Hierdoor biedt Paravan niet alleen een praktische oplossing voor een interieur maar voegt het ook sfeer en karakter toe.

Tijdens de Salone toonde Arper de Paravan in verschillende lengte- en hoogtematen. Daarnaast bestaan rechte en gebogen modules, die allemaal een heel karakteristieke afronding van de hoek hebben. Het onderscheidende karakter van de Paravan wordt hierdoor nog eens onderstreept. Om de praktische bruikbaarheid van de panelen nog verder te verhogen kunnen naar wens accessoires worden toegevoegd. Zo zijn er aflebberden, een klein afsluitbaar kabinet, een garderobe en een prikbord voorzien. Op de beurs werd de mogelijkheden van Paravan overigens nog als prototype gepresenteerd, daadwerkelijke specificatie, bestelling en levering van het product zal waarschijnlijk vanaf het najaar van 2018 mogelijk zijn.

Het ontwerp van de Paravan is van Lievore Altherr, die ook al vele andere producten voor Arper ontwierpen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze nieuwe Paravan zich naadloos laat combineren met bestaande producten als bijvoorbeeld de sofa Zinta, de stoelen Cila en de tafels Dizzie.

Ga naar website fabrikant