Mitja opnieuw in de prijzen!

2016 is een goed jaar voor Mitja! In het vroege voorjaar ontving de barkruk Kalota een prestigieuze Iconic Award van Interior Innovation. Tijdens Maison & Objet in Parijs kwam de Coco Table vol in de schijnwerpers te staan; het voorstaande magazine Monocle roemde de tafel van Mitja als een van de tien meest opvallende producten van de beurs. En heel recent viel Mitja opnieuw in de prijzen.

Golden Key Award

Op de 54e Furniture Fair in Belgrado wordt ieder jaar een Golden Key Award uitgereikt aan de meest innovatieve en succesvolle bedrijven die zich op deze beurs presenteren. Een jury van internationale experts koos Mitja dit jaar als winnaar! Een mooie opsteker in de ambitie om het merk onder de aandacht van een steeds groter publiek te brengen.

IMM Keulen

Mitja presenteert zich overigens ook weer uitgebreid op de aanstaande IMM, die van 16 tot 22 januari in Keulen plaats vindt. Voor u een mooie gelegenheid om met eigen ogen de bestaande en nieuwe producten van Mitja te komen bekijken.

As wood as it gets

De lijfspreuk van Mitja luidt: As wood as it gets. Die spreuk is het bedrijf op het lijf geschreven. Mitja produceert meubelen die gebaseerd zijn op de ambachtelijke tradities van het familiebedrijf. Daarbij wordt nadrukkelijk ingezet op modern en tijdloos design.  Hierdoor ontstaat een collectie meubelen die bij uitstek geschikt is voor de toepassing in projecten.

Subtiele detaillering

De hierboven al genoemde Coco Chair is hiervan een heel goed voorbeeld. Uitgangspunt was de creatie van een minimalistische stoel met een heel subtiele detaillering. De stoel Coco is verkrijgbaar met twee verschillende onderstellen in massief hout. Deze zijn op hun beurt weer in tal van natuurlijke of gebeitste houtsoorten verkrijgbaar. De zitting en rugleuning kunnen naar keuze met leer of stof bekleed worden.

Vanzelfsprekend past de stoel naadloos bij de Coco Table of Coco Bistro Table uit dezelfde reeks, maar door het bescheiden silhouet is het natuurlijk ook mogelijk om combinaties met andere producten te maken. Denk bijvoorbeeld aan de stoere tafels uit de collectie Tangenta van Mitja.