Mooi en functioneel: de Mitja Kalota Bar Stool

Veel barkrukken zijn alleen maar functioneel. Andere exemplaren zitten misschien wel goed, maar hebben een allesbehalve aantrekkelijk design. Hoe anders is het met de Kalota Bar Stool van Mitja. Deze kruk combineert een prachtig ontwerp met een goed comfort.

Twee versies
De Kalota is verkrijgbaar in twee verschillende versies. De eerste – en misschien wel meest elegante – uitvoering heeft een onderstel waarbij vier massief houten poten vlak onder de zitting een fraaie kolom vormen. De poten worden omarmd door een subtiele ring die een comfortabele ondersteuning van de voeten geeft. Deze ring kan in matzwarte lak – of in eigentijdse koper geleverd worden. De tweede versie van de Kalota heeft vier houten poten die tot direct onder de zitting doorlopen. Ook hier zit het raffinement in de details: het onderstel is heel subtiel afgerond en vormt een bijna naadloze eenheid met de zitting. Die zitting is bij beide uitvoering en voorzien van een licht elastische webbing die een aangename zit waarborgt. De zitting kan natuurlijk met verschillende soorten stof of leer worden bekleed.

Veel uitvoeringen
De Mitja Kalota Bar Stool kent twee standaardmaten, 66 of 76 centimeter hoog. Net zoals alle producten van Mitja kunnen deze krukken in massief of gebeitst hout besteld worden. Er kan worden gekozen voor wit of naturel eikenhout, essen, kersen, beuken en Europees notenhout.

Duurzaam
Mitja besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Het toegepaste hout komt uit lokale, Europese bossen. Alle lak- en oliesoorten die voor de afwerking gebruikt worden hebben een natuurlijk basis.